1.211 διοικητικοι σε ΙΚΑ και Υπηρεσιες Υπουργειων

Νέα προκήρυξη 1.211 προσλήψεων για μονίμους με κορμό τις διοικητικές θέσεις του ΙΚΑ ανήγγειλε για τον Αύγουστο το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις κατανέμονται σε υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων Απασχόλησης, Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Ναυτιλίας. Το ΙΚΑ, ορισμένα νοσοκομεία, ΤΕΙ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο ΕΦΕΤσυγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. Από πλευράς ειδικοτήτων, κυρίαρχες είναι η ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και οι ΠΕ – ΤΕ – ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού – Λογιστικού από τις συνολικά 30, μεταξύ των οποίων νοσηλευτικές και τεχνικές που μοιράζονται τις θέσεις.

ΜΟΝΙΜΟΙ

•1.211 διοικητικές θέσεις περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ και θα στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τις νέες προσλήψεις θα μοιραστούν το ΙΚΑ (που έχει και τη «μερίδα του λέοντος»), το υπουργείο Οικονομικών, φορείς των υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, ο ΕΦΕΤ, το ΕΚΑΒ, η ΕΕΤΤ και διάφορα νοσοκομεία της περιφέρειας.

•1.853 θέσεις εργασίας σε δήμους, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην ΑΔΑΕ, στο ΕΚΕΠΙΣ κ.λπ. έχουν προκηρυχθεί αυτό το διάστημα. Για 15 από αυτούς τους διαγωνισμούς οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων λήγουν έως τις 31 Ιουλίου.

•Περίπου 700 θέσεις δημοτικών αστυνόμων σε 73 δήμους ολόκληρης της χώρας θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται σταδιακά από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Την αρχή θα κάνει ο Δήμος Αθηναίων με 209 θέσεις.

•Για τον Αύγουστο μετατίθεται η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού του υπουργείου Οικονομικών για 971 θέσεις, μετά το αιφνίδιο αίτημα της Αγροτικής Τράπεζας να εντάξει επιπλέον περίπου 1.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην ίδια διαγωνιστική διαδικασία.

•1.200 θέσεις ειδικών φρουρών ετοιμάζεται να προκηρύξει εντός των ημερών η Ελληνική Αστυνομία, ενώ στη διαγωνιστική διαδικασία για τους υποψηφίους εντάσσεται πλέον -εκτός από τα αθλήματα και τα ψυχομετρικά τεστ- και η προφορική συνέντευξη. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν 800 θέσεις λιμενικών υπαλλήλων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ – ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

Στις 934 ανέρχονται οι θέσεις εποχικών υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί ή προκηρυχθεί από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Από αυτές η πλειοψηφία τους αφορά διαγωνισμούς που «τρέχουν» ήδη στα ΕΛ.ΤΑ., σε δήμους και δασαρχεία. Μέσω ΑΣΕΠ εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα 548 θέσεις σε διάφορους φορείς όπως σε Σχολές Αστυφυλάκων (Γρεβενά, Διδυμότειχο, Ρέθυμνο, Ξάνθη), σε διάφορα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., σε δήμους, δασαρχεία και ΔΕΣΕ (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων κ.ά.). Εξάλλου 675 ωρομίσθιοι καθηγητές θα διδάξουν στις στρατιωτικές σχολές από τον προσεχή Σεπτέμβρη 1.211 διοικητικοί σε ΙΚΑ και Υπηρεσίες Υπουργείων.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.