1.000 θεσεις σε υπηρεσιες του ΟΑΕΔ

Έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι νέοι που επιθυμούν να καλύψουν 1.000 θέσεις στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Στο πρόγραμμα (Stage) μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, διπλωματούχοι ΙΕΚ, και απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου και Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης ή απόφοιτοι που είναι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των ανέργων, η προσαρμογή των επαγγελματικών προσόντων στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στον τομέα της ειδίκευσής τους.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 18 μήνες, από τους οποίους ο ένας μήνας θεωρητική και πρακτική ενημέρωση, καθώς και εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον, και οι υπόλοιποι 17 μήνες αφορούν τοποθέτηση σε θέσεις του τομέας της ειδίκευσής τους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν 400 πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ, (Α΄ κατηγορίας) ηλικίας μέχρι 35 ετών (γεννημένοι μετά την 1/1/69), και 600 διπλωματούχοι ΙΕΚ, απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής (Β΄ κατηγορία), ηλικίας από 22 μέχρι 35 ετών (γεννημένοι μετά την 1/1/69 και πριν την 1/1/83).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη, να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα.

Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα.

Μοριοδότηση ανέργων

Κάθε αίτηση βαθμολογείται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

α)Ηλικία

•Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ για κάθε επιπλέον χρόνο συμπληρωμένο μετά το 24ο έτος: 1 μόριο.

•Διπλωματούχοι ΙΕΚ (μετά το Λύκειο), απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ισότιμου τίτλου σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής, για κάθε επιπλέον χρόνο συμπληρωμένο μετά το 22ο έτος: 1 μόριο. Ως χρόνος υπολογισμού για τη μοριοδότηση της ηλικίας λογίζεται η ημερομηνία γέννησης μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β)Οικογενειακή κατάσταση

•Έγγαμος: 10 μόρια.

Για κάθε τέκνο (αξιολογούνται μέχρι 4 τέκνα): 5 μόρια

γ)Βαθμός πτυχίου

•Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ, η βαθμολογία του πτυχίου επί 4.

•Διπλωματούχοι ΙΕΚ (μετά το Λύκειο), απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ισότιμου τίτλου σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής βαθμολογίας του πτυχίου επί 2.

δ)Πρόσθετες γνώσεις

•Πρόγραμμα κατάρτισης 100 ωρών και άνω (αξιολογείται μόνο ένα Πρόγραμμα) στην πληροφορική: 20 μόρια.

Στην περίπτωση ισοβαθμίας προηγούνται όσοι έχουν ανώτερο επίπεδο σπουδών, κατά την ανωτέρω σειρά αναγραφής.

Η εργασιακή εμπειρία των ασκουμένων δε θα υπερβαίνει τις επτά ώρες ημερησίως, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή και δε θα πραγματοποιείται σε βραδινές ώρες.

Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του προγράμματος με κάλυψη από το Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) και καταβάλλει στους ασκούμενους για κάθε μέρα:

•30 ευρώ ανά ημέρα μεικτά για τους Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών.

•25 ευρώ ανά ημέρα για τους διπλωματούχους ΙΕΚ, αποφοίτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, αποφοίτους ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών. Επίσης, οι ασκούμενοι θα ασφαλίζονται από τον ΟΑΕΔ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κίνδυνο ατυχήματος.

Οι άνεργοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλον «αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – υπεύθυνη δήλωση», την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τις Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι ή και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση κα για ένα μόνο Νομό, την οποία θα αποστείλει στην Τ.Υ. Προγραμμάτων STAGE, Ταχυδρομική Δ/νση: ΛΥΡΑ 140-Ν. Κηφισιά, Τ.Κ. 145 64. Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2004.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στο Διαδίκτυο www.oaed.gr και στην τηλεφωνική γραμμή 1564 (Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.