1.000 θεσεις σε Εφοριες, Τελωνεια, Χημειο, Κτηματικη περιμενουν ΦΕΚ

Στα χέρια Παυλόπουλου βρίσκεται η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για προσλήψεις εφοριακών που θα ενισχύσουν κυρίως τις ΔΟΥ, τελωνειακών, χημικών για το Γενικό Χημείο του Κράτους, μηχανικών για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα προκηρυχθούν και λίγες θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός έχει υπογραφεί από τον κ. Αλογοσκούφη και όταν ο υπουργός Εσωτερικών κρίνει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος θα τη στείλει πριν από το ΑΣΕΠ στην Επιτροπή Υπουργών.

Η έγκριση αφορά συνολικά 1.000 θέσεις, από τις οποίες 750 είναι για εφοριακούς και τελωνειακούς ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, και οι υπόλοιπες -χημικοί, μηχανικοί ΠΕ- για λίγες θέσεις ΥΕ.

Με γραπτό διαγωνισμό θα προσληφθούν μόνο εφοριακοί και τελωνειακοί, ενώ οι άλλες ειδικότητες θα καλύψουν τις θέσεις με σειρά προτεραιότητας πιθανότατα σε άλλη προκήρυξη. Είναι βέβαιον ότι εφοριακοί – τελωνειακοί θα διαγωνιστούν γραπτώς, αφού είναι απαίτηση του υπουργείου Οικονομικών και απ ό,τι φαίνεται συμφωνεί και το ΑΣΕΠ.

Στον διαγωνισμό αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 20.000 υποψήφιοι και μόνο αν τελικά αποφασιστεί το επίπεδο της ξένης γλώσσας να είναι άριστο (δηλαδή πτυχίο Proficiency), και όχι πολύ καλό, που ήταν σε προηγούμενο διαγωνισμό, ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί σημαντικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό -σύμφωνα με πληροφορίες- για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ θα έχουν όσοι γεννήθηκαν από το 1972 έως και το 1986, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Θα πρέπει επίσης να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών, όπως πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας κ.λπ., μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

•Ο γραπτός διαγωνισμός

Οι απαντήσεις στα θέματα που θα τεθούν επί της εξεταστέας ύλης θα ζητηθεί είτε να αναπτυχθούν γραπτώς είτε να σημειωθούν με τη μέθοδο πολλαπλών επιλογών σε τετράδια που θα διανεμηθούν στους υποψηφίους.

Τα θέματα θα μεταδοθούν στα εξεταστικά κέντρα με το σύστημα Vertical Blanking Internal (VBI) του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.