Ζωντανη την μνημη των πεσοντων της στον πολεμο του ’40 κρατα η 29η Ταξιαρχια Πεζικου

Τρισάγιο στην Κομοτηνή για όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας στη μάχη του Πόγραδετς

Τρισάγιο Μνήμης και Τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που θυσιάστηκαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα, κατά τη Μάχη του Πόγραδετς, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αλβανία, το Δεκέμβριο του 1940, πραγματοποιήθηκε από την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία «Πόγραδετς» το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου.
 
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορικής αξίας του 29ου Συντάγματος Πεζικού (του οποίου η Ταξιαρχία αποτελεί την ιστορική συνέχεια), στρατιώτες του οποίου έπεσαν στη μάχη εκείνη εναντίον των Ιταλικών στρατευμάτων.

Έτσι κατά τη διάρκεια της τελετής, αναγνώστηκαν τα ονόματα των 2 Αξιωματικών,10 Υπαξιωματικών και 54 στρατιωτών, που μαζί έπεσαν προσπαθώντας να κρατήσουν ελεύθερη την πατρίδα.
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής στεφάνι κατέθεσε ο Υποδιοικητής Δ' ΣΣ, Υποστράτηγος Αλέξανδρος Τσιρίδης,  που τόνισε πως με αυτό το Τρισάγιο τιμούν όλους εκείνους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του 29 Συντάγματος Πεζικού, που ως γνωστόν πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Το 29ο Σύνταγμα Πεζικού, τόνισε, είναι από τα λίγα τμήματα του Ελληνικού Στρατού, που δεν έλειψε από κανένα πόλεμο μετά το 1913, και η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού Πόγραδετς, ως ιστορική συνέχεια του Συντάγματος, είναι άξιος συνεχιστής του, και είναι έτοιμη να εκπληρώσει την αποστολή της σε μια ιδιαίτερη περιοχή, με συνεχή επαγρύπνηση και υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.