Ζητουνται γιατροι για τα ΚΑΠΗ και τους παιδικους σταθμους του δημου Κομοτηνης

Για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και τη γενική ιατρική επίβλεψη της υγείας των νηπίων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση της υπηρεσίας «Παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς» εξέδωσε την Τρίτη το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής. Η πρόσκληση απευθύνεται σε γιατρούς Παθολόγους ή Γενικής Ιατρικής, καθώς επίσης σε Παιδιάτρους, και αφορά στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών κατά διάστημα από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Τι θα κάνουν οι γιατροί στα δύο ΚΑΠΗ του δήμου

Το έργο των δύο γιατρών, που θα αναλάβουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη του 1ου και του 2ου ΚΑΠΗ της πόλης, θα συνίσταται α) στη συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, β) στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας (εξέταση σε περίπτωση οξέος περιστατικού), γ) στην πρόληψη μέσω καθοδήγησης εργαστηριακών εξετάσεων, δ) στον αντιγριπικό εμβολιασμό και ε) στην ενημέρωση μέσω ομιλιών. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ιατρικές υπηρεσίες προσφέρονταν σταθερά τα τελευταία χρόνια στους ηλικιωμένους που είναι μέλη των ΚΑΠΗ της Κομοτηνής.

Το αντικείμενο εργασίας του παιδιάτρου στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κομοτηνής

Εκεί όπου για πρώτη φορά επιχειρείται να εισαχθεί η γενική ιατρική επίβλεψη είναι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κομοτηνής. Ο παιδίατρος, που θα αναλάβει τον ιατρικό έλεγχο και τη φροντίδα των φιλοξενούμενων νηπίων, θα έχει ως ειδικότερα αντικείμενα εργασίας α) την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, με την άμεση προσέλευσή του στις εγκαταστάσεις των παιδικών σταθμών ύστερα από σχετικό αίτημα, β) την τήρηση βιβλίων και φακέλων υγείας των παιδιών των παιδικών σταθμών,  γ) την ενημέρωση της διεύθυνσης του ΚΕΜΕΑ για τις τυχόν παρατηρήσεις του και τις υποδείξεις του, που αφορούν την πρόληψη και την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών των παιδικών σταθμών, δ) την παραπομπή του νηπίου σε κρατικά ή ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, εάν χρειαστούν πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις, και την ενημέρωση  για το αποτέλεσμα των εξετάσεων που υπέδειξε, και ε) την ενημέρωση με ομιλίες. Ο χώρος απασχόλησής του  και ο αριθμός των νηπίων θα είναι συγκεκριμένα: 1) ο Α’ Παιδικός Σταθμός (74 νήπια), 2) ο Β’ Παιδικός Σταθμός (82 νήπια), 3) ο Γ’ Παιδικός Σταθμός (70 νήπια), 4) ο Ε’ Παιδικός Σταθμός (80 νήπια), 5) ο Ζ’ Παιδικός Σταθμός (65 νήπια), 6) ο Η’ Παιδικός Σταθμός (52 νήπια), 7) ο Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός (106 νήπια), 8) ο Παιδικός Σταθμός Κοσμίου (20 νήπια), 9) ο Παιδικός Σταθμός Αιγείρου (24 νήπια), 10) ο Παιδικός Σταθμός Ροδίτη (35 νήπια), 11) ο Παιδικός Σταθμός Νέας Καλλίστης (25 νήπια), και 12) ο Παιδικός Σταθμός Νέου Σιδηροχωρίου (26 νήπια).

Στα 14.784 ευρώ το προϋπολιγιζόμενο ύψος της δαπάνης

Το συνολικό ύψος της προϋπολογιζόμενης δαπάνης για τις περιγραφείσες ιατρικές υπηρεσίες ανέρχεται σε 14.784 ευρώ. Το ποσό αυτό κατανέμεται ενδεικτικά ως εξής: 6.048 ευρώ για κάθε έναν από τους γιατρούς, Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους, των δύο ΚΑΠΗ και 2.688 ευρώ για τον Παιδίατρο των παιδικών σταθμών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, μέχρι τις 18 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του ΚΕΜΕΑ και στην κ. Μαρία Μερέτη (Γρ. Μαρασλή 1, 1ος Όροφος, τηλέφωνο: 25310/23175, FAX : 25310 /81983).
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.