Ζητουν τα δεδουλευμενα τους οι συμβασιουχοι των Δημων της Ροδοπης

Έχουν να πληρωθούν από τρείς έως πέντε μήνες

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι της Ροδόπης μαζί με μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης στην Κομοτηνή το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου, με τους συμβασιούχους στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε λεωφορείο για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην οποία έλαβαν μέρος  συμβασιούχοι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας συμμετείχαν στην Πανελλαδική στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ για όλους τους συμβασιούχους, με αφορμή την μη υπογραφή από τους κατά τόπους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου των εντολών πληρωμής τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής στις 10 το πρωί.
 

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, η οποία σταμάτησε και κάτω από το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Επιτρόπου, ενώ συνέχισαν και έφτασαν στην κεντρική πλατεία, από όπου αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη.
 
Όπως τόνισε εκ μέρους των συμβασιούχων ο κ. Κώστας Κουρμπαλίδης, οι συμβασιούχοι συντεταγμένα όλοι μαζί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
 
Σε αυτή την προσπάθεια έχουν βρει συμμάχους και την ΠΟΕ ΟΤΑ, το προεδρείο της  οποίας θα συναντηθεί στην Αθήνα με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Φωτεινή Αντωνιάδου, τονίζοντας πως το αίτημά τους είναι δίκαιο, μιας και «όποιος εργάζεται πρέπει να πληρώνεται».

 

Απλήρωτοι πέντε μήνες συμβασιούχοι στα Αρριανά

 
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και συμβασιούχοι, χειριστές μηχανημάτων έργου, ( σε γκρέηντερ, JCB κτλ.) που εργάζονται στο Δήμο Αρριανών από το Νοέμβριο μήνα από τον οποίο έχουν να εγκριθούν και τα εντάλματα πληρωμής τους.
 
Όπως σημείωσε ένας εξ αυτών, ο κ. Δημήτρης Λουρμπάκης, η σύμβασή τους είχε λήξει τον Αύγουστο του 2016, όμως τους κάλεσαν ξανά τον Νοέμβριο και από τη στιγμή που ξεκίνησαν την εργασία τους δεν έχουν πληρωθεί καθόλου, σε αντίθεση με άλλους συμβασιούχους, οι οποίοι έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.
 

Μάλιστα τόνισε πως η δικαιολογία για την οποία δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμής για τους υπόλοιπους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, ότι δηλαδή συμπληρώνουν το 24μηνο και αποκτούν δικαίωμα διεκδίκησης μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, δεν ισχύει για τους ίδιους, μιας και λόγω της διακοπής της εργασίας τους για 4 μήνες, δεν κλείνουν το 24μηνο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.