Ζητουν πισω συνταξεις 17.000 ευρω απο παραπληγικο

Μεγάλος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, κοινοποίησε με έγγραφο του σε συνταξιούχο παραπληγικό από την Ξάνθη, ότι από τον επόμενο μήνα θα του παρακρατεί 170 ευρώ από την σύνταξη που λαμβάνει, μέχρι ότου εξοφλήσει το ποσό των 17.000 που συνολικά του κατέβαλε τα τελευταία 6 χρόνια χωρίς, ωστόσο να του τα οφείλει.

Εφόσον το ασφαλιστικό ταμείο πραγματοποιήσει την παρακράτηση του παραπάνω ποσού, ο παραπληγικός ασφαλισμένος, ο οποίος πιθανότατα δεν έχει σημαντικούς πόρους ζωής, θα είναι αναγκασμένος να στερείται κατ’ ουσία το επίδομα που ελάμβανε για 9 και πλέον έτη.


«Αυτό το γεγονός δείχνει ότι μετατίθεται τελικά στον διοικούμενο, η ευθύνη του να διερευνεί και να αξιολογεί κατά πόσο μια υπηρεσία κάνει σωστό ή λάθος, σε μια ενέργεια της» σχολίασε ο δικηγόρος του συνταξιούχου κ. Στέργιος Γιαλάογλου υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος πολίτης που υποβάλλει δικαιολογητικά για να τύχει συνταξιοδότησης θα πρέπει να γνωρίζει και ελέγχει αν δικαιούται το σχετικό επίδομα.

Ο ίδιος έκανε λόγο «για μια άτυχη γραφειοκρατική πράξη, καθαρά υπαλληλικής υφής» εκφράζοντας την πεποίθηση πως η διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού θα έχει τη νηφαλιότητα και την ωριμότητα να την ακυρώσει και να την ανακαλέσει.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.