Ζητουν πισω οσα τους εχουν αφαιρεθει και οι συνταξιουχοι της Ροδοπης

Σύσκεψη στην Κομοτηνή για κινητοποιήσεις, διεκδικώντας με αγώνες την επιστροφή των συντάξεων τους

Σύσκεψη συνταξιούχων, ενόψει τόσο των τελευταίων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τις συντάξεις, όσο και τις επερχόμενες περικοπές που θα ή δεν θα εφαρμοστούν από 1 Ιανουαρίου του 2019, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, με στόχο και την προετοιμασία 3 πανελλαδικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Νοεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, με την κορύφωσή τους στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με μεγάλη πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου. 

Ζητούν επιστροφή των όσων έχουν αφαιρεθεί 

«Απαιτούμε να μας δοθεί πίσω ότι μας έχει αφαιρεθεί, δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του “ο γέγονε, γέγονε”, και παλεύουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που έρχεται να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει» σημείωσε ο κ. Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
 
Ο κ. Κουμπούρης τόνισε πως οι συνταξιούχοι θα πρέπει, αντί να συμπληρώνουν αιτήσεις και να τρέχουν σε μεγαλοδικηγορικά γραφεία, που θεωρεί πως έχουν θησαυρίσει από αυτή την κατάσταση, να διεκδικήσουν με τους αγώνες την επιστροφή των συντάξεων τους.
 
Άλλωστε θέση της Ομοσπονδίας είναι πως θα πρέπει να δοθεί λύση με πολιτική απόφαση, και να δοθεί πίσω ότι δικαιούται ο κάθε συνταξιούχος, άσχετα αν έχει κάνει ή όχι αίτηση.
 
Και αυτό γιατί ζητούν να πάρουν πίσω τις συντάξεις τους, γιατί είναι δικές τους, τις δούλεψαν όλη τους τη ζωή, και δεν θα παίξουν σε προεκλογικά παιχνίδια, όπως αυτά που θεωρεί ότι γίνονται με τις περικοπές των συντάξεων, με αναβολές ώστε να έρθουν αργότερα τα μέτρα. 

Οξυγόνο για τους συνταξιούχους ο 13ος και ο 14ος μισθός 

Όταν η κυβέρνηση κατήργησε τον 13ο και τον 14ο μισθό, το έκανε χωρίς να ρωτήσει τους συνταξιούχους, σημείωσε ο κ. Γιώργος Κεραμιτζής, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ροδόπης, αλλά τώρα αναγκάζει 3 εκ. συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα να κάνουν αιτήσεις, αντί να πάρει μια απόφαση, και να τα επιστρέψει σταδιακά.
 
Οι συνταξιούχοι, σημείωσε, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, μιας και πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρους, πετρέλαιο, που όλα έχουν ανέβει, και δεν φτάνουν τα χρήματά τους.
 
«Τα παράπονα είναι πάρα πολλά, δυσκολεύονται οι συνταξιούχοι» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «οξυγόνο» για τους συνταξιούχους την επιστροφή 13ου και 14ου μισθού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.