Ζητουν μεριμνα για τη φυλαξη των μεταναστων και ενισχυση οι Λιμενικοι της Θρακης

Αθανάσιος Ζησίδης: «Πρωταρχικός στόχος μας ήταν και είναι οι συνθήκες υγιεινής για τους μετανάστες, αλλά και για τους συναδέλφους που έρχονται σε επαφή, να είναι σε καλό επίπεδο»

Αποτελέσματα και λύσεις από τη φυσική και την πολιτική ηγεσία περιμένουν τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης-υγιεινής τόσο των μεταναστών αλλά και των συναδέρφων τους που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής τους.
 
Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αθανάσιος Ζησίδης καθώς καθημερινά πλέον έρχονται αντιμέτωποι με την αυξανόμενη ροή μεταναστών, όμως ο χώρος που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι εντελώς ακατάλληλος.
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, υπάρχει ένα προσωρινό κατάλυμα στο λιμάνι όπου φυλάγονται οι μετανάστες που φέρνουν τα σκάφη, αλλά πάγιο αίτημά τους είναι να φεύγουν την ίδια στιγμή με λεωφορείο της Αστυνομίας και να πηγαίνουν στο κέντρο κράτησης στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου. «Εκεί πληρούν τις προϋποθέσεις, υπάρχουν γιατροί, υπάρχει καλή φύλαξη. Εδώ εμείς δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε τίποτα» τόνισε ο κ. Ζησίδης.
 
Ερωτηθείς για την μη υλοποίηση αυτής της πρότασης, εκτίμησε ότι μπορεί ο αριθμός των μεταναστών να είναι μεγάλος και στο Φυλάκιο, και να μην μπορεί να δεχτεί άλλους.Όπως τόνισευπάρχει συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, όμως θα ήθελαν να είναι καλύτερη ώστε να γίνεται αποσυμφόρηση από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
 
Οι προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα μέσω θαλάσσης στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί αρκετά, εξήγησε ο ίδιος, κάτι που επιβαρύνει περισσότερο τους συναδέρφους τους στα σκάφη και στη φύλαξη. «Ήρθαμε σε επαφή με τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία, θέλουμε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά το κυριότερο θέλουμε συνδρομή κι άλλων σκαφών στην περιοχή της Θράκης για να γίνεται καλύτερη η φύλαξη» σημείωσε ο κ. Ζησίδης, για να συμπληρώσει πως πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι το προσφυγικό έχει έρθει και στην περιοχή μας, και πως οι λιμενικοί της Θράκης θέλουν ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. «Σίγουρα δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά κι εμείς είμαστε παραμεθόριος περιοχή και πρέπει να μας προσέξουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
 
Μάλιστα όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Ζησίδης ιδιαίτερα αν ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, είναι φυσιολογικό να αυξηθούν οι ροές από τη θάλασσα, για αυτό και θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα. «Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης Θράκης ήταν και είναι οι συνθήκες υγιεινής για τους μετανάστες, αλλά και για τους συναδέλφους που έρχονται σε επαφή, να είναι σε καλό επίπεδο» κατέληξε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.