Ζητησατε την τουριστικη προβολη της Κομοτηνης

Διαφώνησαν συμφωνώντας για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κομοτηνής

Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2017, τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και σε επίπεδο δράσεων, κινείται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και δράσεων Δήμου Κομοτηνής για το 2018, το οποίο εγκρίθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Κυριότερη διαφορά είναι η Μελέτη του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που θα κοστίσει 10 χιλιάδες ευρώ, η οποία προτάθηκε από το Σύνδεσμο Ξενοδόχων, επάνω σε μια δράση που γίνεται σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να δημιουργηθεί μια αφήγηση για το τουριστικό προφίλ του Δήμου συνδυασμένο με εργαλεία προώθησης μέσα από τα δίκτυα του ΣΕΤΕ.
 
Το πρόγραμμα βασίζεται στην απόφαση της επιτροπής τουρισμού, και εμπεριέχονται οι δράσεις που προγραμματίζονται για το έτος, η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ προς έγκριση.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου για τις τουριστικές δράσεις που προγραμματίστηκαν λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις των φορέων, όπως η ΟΕΒΕΣ, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων.
 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατάρτιση μελέτης για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς και δράσεις για την οργάνωσή της παραλίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, και μια σειρά από τουριστικές δράσεις, με αρκετές δράσεις που είχαν ενταχθεί στον προγραμματισμό του 2017 να γίνονται το 2018.
 
Σε αυτό το θέμα η κ. Στογιαννίδου απάντησε και στην κ. Καζάκου, η οποία είχε δηλώσει πως δαπανήθηκαν μόνο 10 χιλιάδες ευρώ από τον προγραμματισμό του 2017.
 
Σημείωσε αντίθετα πως από τις προγραμματισμένες δράσεις 112.000 ευρώ δαπανήθηκαν 72.500 ευρώ το 2017 και δεν πραγματοποιήθηκαν δράσεις περίπου 40 χιλιάδων ευρώ.
 
Ιδιαίτερα για το θέμα της συμμετοχής σε τουριστικές και άλλες εκθέσεις, σημείωσε πως αυτές θα προγραμματιστούν όταν θα αποφασίσουν μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία, ώστε να γίνει από κοινού και οργανωμένα.
 
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις, με τουριστικό πρόσημο, όπως η τοποθέτηση του seatrack στην παραλία Φαναρίου, που δεν περιλαμβανόταν στον προγραμματισμό όμως υλοποιήθηκε κανονικά.
 
Την ίδια ώρα περιμένουν και την υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων, από το ΕΠΑνΕΚ, το Interreg και άλλα, επιπρόσθετα του προγραμματισμού. 

Οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης 

Το ερώτημα για το λόγο που ο Δήμος προχωρά για ακόμα μια φορά σε μια μελέτη, τη στιγμή που υπάρχει ήδη μια πρόσφατα από το πρόγραμμα Greenspots, έθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου, τονίζοντας πως θα έπρεπε να προχωρούν σε υλοποίηση των προτάσεων μελετών, και να αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα σε άλλου τύπου δράσεις.
 
Ζήτησε δε οι ελάχιστοι πόροι και δυνατότητες που υπάρχουν να αξιοποιηθούν, και τόνισε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει διασύνδεση δημοσίων φορέων και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 
Την άποψη ότι με το άνοιγμα του κάθετου άξονα έχει αλλάξει ριζικά η δυνατότητα του Δήμου Κομοτηνής να διεκδικήσει οικονομικά οφέλη, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό των ήδη εκατομμυρίων διερχομένων από την περιοχή μας εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή,
 
Από την πλευρά του ο Επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστας Καραΐσκος επανέλαβε την θέση της παράταξής του ότι η Ροδόπη και η Κομοτηνή έχει δυνατότητες στον μαθητικό τουρισμό και ζήτησε να υπάρξει περισσότερη έμφαση σε αυτόν.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης επανέλαβε την άποψη ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης στην περιοχή μας, όχι όμως η αιχμή του δόρατος, και επάνω σε αυτό το σκεπτικό θα αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που τους δίνονται, αλλά πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλες κινήσεις από πλευράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 
Το πρόγραμμα καταψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, θεωρώντας πως το πρόγραμμα κινείται σε ένα πλαίσιο το οποίο προάγει τουρισμό που δεν ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.