Ζητημα εβδομαδων η λειτουργια παραρτηματος ΟΚΑΝΑ

Στην τελευταία στροφή φαίνεται ότι μπαίνει η δημιουργία του παραρτήματος ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, μιας και αναμένεται μόνο η έγκριση της κάτοψης του επιλεγμένου χώρου από τα κεντρικά του Οργανισμού, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του και η εξυπηρέτηση των χρηστών, που επιθυμούν να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Σύμφωνα με το διοικητή του Σισμανόγλειου, κ. Ηρακλή Χατζηνέστωρος, μέσα στις επόμενες εβδομάδες το παράρτημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε έναν χώρο 100 τ.μ. περίπου, στην είσοδο του Νοσοκομείου, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Πνευμονολογικό τμήμα.

Το ενδιαφέρον, που έχει εμφανιστεί, χαρακτηρίζεται ζωηρό, αφού πολλοί είναι οι εκείνοι, που τηλεφωνούν και ρωτούν για τις εξελίξεις και το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του παραρτήματος. Το αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηνέστωρος, ότι «ο κόσμος τηλεφωνεί και ενδιαφέρεται για τη λειτουργία της μονάδας, πλην όμως δε μας δίνει το όνομά του». Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό, πράγμα που σε δεύτερο επίπεδο θα σημάνει μια ιδιότυπη «ανταλλαγή πληθυσμών» με τους γειτονικούς νομούς της Ξάνθης και του Έβρου. Όπως εκτίμησε και ο διοικητής του νοσοκομείου, η μονάδα στην πόλη μας αναμένεται να λειτουργήσει κυρίως με εξαρτημένους διπλανών νομών, ένα φαινόμενο που παρόμοια θα λειτουργήσει και σε άλλες πόλεις. Λόγω του κοινωνικού στιγματισμού, που θα επιχειρήσουν να αποφύγουν τα εξαρτημένα άτομα, αναμένεται ότι οι Ροδοπίτες θα πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη, ενώ αντίστροφα οι Ξανθιώτες και οι Εβρίτες θα έρχονται στην πόλη μας.

Ικανοποίηση πάντως προκαλούν οι εξελίξεις, που έχουν να κάνουν με τις λίστες αναμονής για την ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης. «Οι λίστες των 7-7,5 χρόνων έχουν εξαφανιστεί», τόνισε ο κ. Χατζηνέστωρος, συμπληρώνοντας ότι «ένας δικαιούχος, που γράφεται στη λίστα, μέσα σε 15 μέρες πλέον μπαίνει στο πρόγραμμα απεξάρτησης». «Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά τα προγράμματα λειτουργούν εξαιρετικά», σχολίασε, ενώ επισήμανε ότι, διαψεύδοντας τους αρχικούς φόβους των αρμοδίων, παρατηρείται ότι οι «άνθρωποι, που μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, δε δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα».

 

Πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει το έργο Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ο κ. Χατζηνέστωρος «Υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά αυτά τα έργα είναι μεγάλα και οι διαδικασίες δεν κυλάνε σαν το ρυάκι»

Στον απόηχο των δηλώσεων του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που προκάλεσαν ανησυχία πριν από λίγες ημέρες για την πορεία του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο διοικητής του Σισμανόγλειου, κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος, έσπευσε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η αδυναμία, που έχει ανακύψει για την εξεύρεση Τεχνικού Συμβούλου, θα είναι πρόσκαιρη και δε θα απειλήσει την τύχη του έργου.

Σχολιάζοντας την φράση «πονεμένη ιστορία», που χρησιμοποίησε ο κ. Βαρτζόπουλος, κατά την αναφορά του στο Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, εκτίμησε ότι «προφανώς αναφερόταν σε παλαιότερες καταστάσεις» και επανέλαβε τη θέση του ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά, παρ’ όλα τα εμπόδια, που έχουν προκύψει μέχρι τώρα. «Υπάρχουν καθυστερήσεις», παραδέχτηκε, «αλλά αυτά τα έργα είναι μεγάλα και οι διαδικασίες δεν κυλάνε σαν το ρυάκι». Τέλος, επικαλέστηκε και την πρόσφατη ανακοίνωση μεγάλων έργων της χώρας, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.