Ζητειται (σχολικο) οικοπεδο…

Αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση οικοπέδων, τα οποία θα φιλοξενήσουν την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, βάσει του πενταετούς προγράμματος που έχει εκπονήσει, διεξάγει η Νομαρχία Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στελεχών της Νομαρχίας, διαπιστώθηκε, όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ροδόπης, ο κ. Άρης Γιαννακίδης, ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα βρει όλους τους εμπλεκόμενους με λιγότερα από ό,τι πέρσι προβλήματα. Καθυστέρηση σημειώνεται μόνο στην παράδοση της πτέρυγας – προσθήκης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. «Πριν την έναρξη της νέας σχολικής θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί» είπε ο Νομάρχης Ροδόπης κάνοντας λόγο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος και ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των γονιών.

«Δεν πρέπει να περιορίζονται οι αύλειοι χώροι»

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την τοποθέτηση αιθουσών – προκάτ ο κ. Νομάρχης ήταν κατηγορηματικός «είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρέπει να περιορίζονται οι αύλειοι χώροι» είπε συμμεριζόμενος την ανησυχία των γονέων και σπεύδοντας να καθησυχάσει, αποκάλυψε ότι στο 3ο Γυμνάσιο δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη παρέμβαση. Ερωτηθείς για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που πρόκειται να υπάρξει από την Νομαρχία τις προσεχείς ημέρες για την ανεύρεση οικοπέδων που θα φιλοξενήσουν τα νέα σχολικά συγκροτήματα, ο κ. Γιαννακίδης έκανε λόγο για τιμές οικοπέδων που βρίσκονται στα ύψη. Αλλά και για ανύπαρκτη διάθεση από την πλευρά της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ να παραχωρήσει εκτάσεις παρά μόνο στις τρέχουσες εμπορικές τιμές. «Είναι ντροπή για την πόλη να μην υπάρχει στοιχειώδη ανταποδοτικότητα» σχολίασε ο Νομάρχης. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, αποκάλυψε ότι προσδιορίστηκε ο χώρος για την ανέγερση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης που ενέκρινε για την Κομοτηνή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. «Βρέθηκε οικόπεδο» δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης και χωρίς να αποκαλύψει τον χώρο πρόσθεσε, «ο νέος χώρος δεν θα αφορά τον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης».

Ετοιμότητα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς…

Να θυμίσουμε ότι στη Ροδόπη, σε 33 Δημοτικά Σχολεία και σε 48 Νηπιαγωγεία, μαζί με τα παραρτήματά τους, θα διαβούν το κατώφλι 3.250 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 1000 μαθητές Νηπιαγωγείων. Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης είναι 23 συνολικά, πρόκειται για 4 Γυμνάσια στην Κομοτηνή, ένα Μουσικό, ένα Εσπερινό και περιφερειακά Γυμνάσια: στις Σάπες, στον Ίασμο, στο Νέο Σιδηροχώρι, στην Ξυλαγανή και στην Οργάνη συν, από φέτος και η Επαγγελματική Σχολή. Συγκροτήματα τα οποία θα υποδεχτούν 2.400 μαθητές. Στα τρία Γενικά Λύκεια, στο Μουσικό, στο Εσπερινό και στα δύο επαγγελματικά θα βρεθούν 1400 μαθητές (στα Γενικά Λύκεια) και 900 μαθητές στα Επαγγελματικά. Στην μειονοτική εκπαίδευση λειτουργούν 114 σχολεία στην πρωτοβάθμια. Στην Δευτεροβάθμια λειτουργούν δύο Γυμνάσια –Λύκεια και δυο Ιεροσπουδαστήρια εξατάξια. Συνολικά είναι εγγεγραμμένοι 3.050 μουσουλμάνοι μαθητές.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.