Ζητειται χρηματοδοτηση ωστε να επαναλειτουργησει η πισινα του Κεντρου Φυσικης Αποκαταστασης Κομοτηνης

Κινήσεις για παραχώρηση της πισίνας και του δινόλουτρου κάνει το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης

Είναι γνωστή η ευεργετική δυνατότητα του υγρού στοιχείου για τα άτομα με αναπηρία, και στην περιοχή μας κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν αυτό με την κατασκευή του seatrack στην παραλία Φαναρίου,
 
Όμως τα μέλη του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης δεν θέλουν τα θετικά αποτελέσματα που αποκομίζουν τα Άτομα με Αναπηρία να περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες, για αυτό και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Τρύφωνα Καρούντζο, συνεχίζουν τις προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από κάποιο διάστημα,ώστε η επαφή με το υγρό στοιχείο να συνεχίζεται και το χειμώνα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης Κομοτηνής.
 
Η δομή ανήκει στο κράτος, ελπίζουν όμως σε συνεργασία με τον κοινωνικό εταίρο, την ΕΣΑμεΑ, να παραχωρηθεί η πισίνα και το δινόλουτρο που υπάρχει μέσα στο Κέντρο στο Σωματείο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και η πισίνα.
 
Για αυτό και βρίσκονται σε διαβούλευση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργο Φιλιππίδη, ώστε να βρουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από κάποιο Ίδρυμα, ώστε η πισίνα του Κέντρου, που βρίσκεται μέσα στην πόλη, να εξυπηρετεί τα άτομα με Αναπηρία και να τα ευεργετήσει ανάλογα.
 
Όσο για τους καλοκαιρινούς μήνες, πέρα του seatrack ο σύλλογος, όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, έχει αποσπάσει τη δέσμευση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μουρτίδης και η υπεύθυνη της Τεχνικής υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου, πως αφού βρεθεί το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο, η πισίνα και το δινόλουτρο θα παραχωρηθούν στο Σωματείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.