Ζεσταινει τις μηχανες κατα του νεου ασφαλιστικου νομοσχεδιου η ΕΝΙΔΥΚ

Σύσκεψη στην Κομοτηνή για τις κινήσεις ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του

Διαμαρτυρία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους ανασφάλιστους διανομείς θα κάνει η Ένωση τις επόμενες μέρες

Να προετοιμάσει όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους συνταξιούχους, για μια δυναμική απάντηση ενάντια στο αντιασφαλιστικό, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο θέλησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) στη σύσκεψη που συγκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
 
Μάλιστα στο πλαίσιο των δράσεων, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τους ανασφάλιστους διανομείς στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι το τέλος του μήνα, για αυτό και η ΕΝΙΔΥΚ θέλησε να προετοιμαστεί, τόνισε ο πρόεδρος της και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Κομοτηνής, κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, ανταποκρινόμενη στο πανελλαδικό κάλεσμα που έχουν κάνει δεκάδες ομοσπονδίες εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές ενώσεις, για κήρυξη απεργίας την ημέρα που αυτό θα ψηφίζεται.
 
Μέσα από τη σύσκεψη, ήθελαν να αποκαλύψουν και την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντίθετα με όσα κάποιοι διατείνονται, δεν καταργεί το Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει, «διορθώνοντας» κάποια κενά που έδιναν το περιθώριο σε κάποιες ομάδες εργαζομένων να διεκδικήσουν, με βάση αποφάσεις του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα κάποιων περικοπών.
 
Απώτερος σκοπός βέβαια αυτού του νομοσχεδίου, σημείωσε ο κ. Ευαγγελλόπουλος, είναι να μπάσουν για τα καλά τις ιδιωτικές ασφαλιστικές μέσα στην ασφάλιση των εργαζομένων, μέσα από το ασφαλιστικό σύστημα 3 πυλώνων, με τον πρώτο κρατικό υποχρεωτικό, που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο όριο, το δεύτερο να αφορά την επικουρική σύνταξη, όπου θα επιλέγει ο εργαζόμενος ανάμεσα σε επαγγελματικό ταμείο ή ιδιωτική ασφαλιστική, και τον τρίτο πυλώνα ο οποίος θα είναι εντελώς ιδιωτικός.

«Θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους τζογαδόρους των δικών τους ασφαλιστικών εισφορών, να έχουν το δικαίωμα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και το κράτος να παίζουν αυτές τις εισφορές στα χρηματιστήρια, μέσα από ομόλογα, χωρίς να υπάρχει η διαβεβαίωση πως όλες αυτές οι εισφορές που θα καταβάλλουν από το μισθό τους οι εργαζόμενοι θα τους καταβληθούν στο μέλλον.
 
Η ΕΝΙΔΥΚ για αυτό κάλεσε σε κοινές δράσεις όλο το επόμενο διάστημα, μέχρι την ημέρα της ψήφισης του Νομοσχεδίου, προσπαθώντας να ανοίξουν τη συζήτηση σε πολλά σωματεία της πόλης, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι για τον νόμο Κατρούγκαλου–Βρούτση, όπως τον χαρακτηρίζουν.
 
Επίσης κάνουν προσπάθειες να οργανώσουν τον αγώνα για όποιους ανασφάλιστους διανομείς υπάρχουν στην πόλη της Κομοτηνής, μιας και αφενός μπορεί να βρεθούν στο δρόμο ανά πάσα στιγμή λόγω εργατικού ατυχήματος χωρίς να τους καλύψει η ασφάλειά τους, ενώ χάνονται και εισφορές από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, για αυτό και θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.