Zero Waste επιλογες για δωρα!

Οικολογικές επιλογές από την Μαρία Στρούμπα

Μπορεί αύριο, Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου να αποχαιρετούμε το 2019, ωστόσο οι ανάγκες για δώρα δεν σταματούν καθώς οι πρώτες ημέρες του 2019 είναι γεμάτες γιορτές.
 
Η Μαρία Στρούμπα απόφοιτη νηπιαγωγός του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Δ.Π.Θ.) με μεταπτυχιακό πάνω στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης – Α.Π.Θ.) από τη νέα χρονιά θα συντονίζει το project «kookoonari» που θα υλοποιηθεί στο 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, προσπαθώντας με τη σχολική κοινότητα να το μετατρέψουν στο 1ο Σχολείο Μηδενικών Απορριμμάτων (Zero Waste School) στην Ελλάδα!

 
Με την αφορμή των εορτών η ίδια προτείνει δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» μοναδικά, πρωτότυπα και κυρίως zero waste επιλογές δώρων για τα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς και «έξυπνες» λύσεις για όσους επιλέγουν οικολογικά:
 

  • Φτιάξε τα δικά σου δώρα για τους αγαπημένες σου!  Μία σπιτική μαρμελάδα, μια χειροποίητη οδοντόκρεμα, διακοσμητικά από φυσικά υλικά και πολλά άλλα θα σου έρθουν στο μυαλό αν το αφήσεις να εμπνευστεί!
  • Ανταλλάξτε δώρα! Όχι καινούργια, αλλά παλιά! Ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά και ό,τι άλλο δεν χρειάζεσαι πλέον, ανταλλάξτε τα με τους φίλους και τους συγγενείς σου! Είναι πολύ γλυκό άλλωστε να συνδέουμε αντικείμενα με συναισθήματα και ανθρώπους!! Μπορείς ακόμα και να τα δωρίσεις σε όποιον/α το έχει ανάγκη!
  • Αν θέλεις ωστόσο να αγοράσεις κάτι, σκέψου κάτι χρήσιμο και οικολογικό! Μια επαναχρησιμοποιούμενη κούπα, ένα παγούρι, ένα δοχείο αποθήκευσης φαγητού! Βέβαια κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα εισιτήριο για θέατρο, συναυλία, σινεμά ή και ένα χαλαρωτικό μασαζάκι!
  • Αν το δώρο σου έχει περιτύλιγμα, προσοχή στην επιλογή! Θέλεις κάτι όμορφο και φτηνό; Τι άλλο από μια παλιά εφημερίδα, μια ξεχασμένη ζωγραφιά, ένα απλό ύφασμα από παλιά μπλούζα! Σίγουρα υπάρχουν όλα αυτά στο σπίτι σου! Πάρε και μία κορδέλα, ένα σκοινί, ακόμα και κορδόνι (!) , δέσ’ το προσθέτοντας ένα κλωναράκι και είσαι έτοιμος/η!

Και φυσικά μην ξεχάσεις να δωρίσεις τον χρόνο, την αγκαλιά, το χαμόγελό, την ευγένεια και την τρυφερότητά σου!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.