Ζει ξανα «Ο χορος της Ανθισμενης Αμυγδαλιας»

Μία από τις παλαιότερες εκδηλώσεις της αναβίωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής

Μια από τις παλαιότερες γιορτές που οργάνωνε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, «Ο χορός της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς», αναβίωσε ξανά μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία στη Λέσχη Κομοτηναίων, το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαρτίου με την ευκαιρία της πραγματοποίησης εκδηλώσεων για τον ερχομό της άνοιξης στην Κομοτηνή.
 
Έτσι για ακόμα μια φορά η σκάλα της Λέσχης στολίστηκε, όπως γινόταν και παλιότερα, με παλαιά τραγούδια να ανοίγουν το πρόγραμμα, χωρίς φυσικά να λείπει το «Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά»
 

Η πρόσφορά της Φιλοπτώχου, που συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής, είναι γνωστή σε όλη την Κομοτηνή, και προσπαθεί από την ίδρυσή της το 1927 μέχρι και σήμερα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν, σημείωσε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, κ.  Σμαράγδα Μπραντζουκάκη, τονίζοντας πως ανάμεσα στις εκδηλώσεις που οργάνωνε ήταν και αυτός ο χορός και μάλιστα στο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων.
 
«Την ξέρει το κοινό της Κομοτηνής, γιατί ήταν μια γιορτή υποδοχής της άνοιξης με αίγλη, στολισμένη με λουλούδια» παρατήρησε η ίδια, συμπληρώνοντας πως και φέτος, με την προτροπή της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσας Λιβεριάδου, αποφασίστηκε αυτός ο συνδυασμός των εορτών με την επωνυμία «Καλωσήρθες άνοιξη».
 

Βέβαια η προετοιμασία της γιορτής έγινε σχετικά έκτακτα, όμως παρόλα αυτά έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να καταφέρουν να την πραγματοποιήσουν, στολίζοντας μόνες τους, όπως κάθε φορά στη συγκεκριμένη γιορτή, τη σκάλα της Λέσχης με τα φρέσκα κλωνάρια από αμυγδαλιές της περιοχής.
 
«Ξέρετε τι είναι όταν για πρώτη φορά συναντάς ανθισμένη την αμυγδαλιά; Ήρθε η άνοιξη, αφήνω πίσω το χειμώνα, και αν είναι χειμώνας σαν τον φετινό, τότε ακόμα καλύτερα» σημείωσε, τονίζοντας πως τα μέλη της Φιλοπτώχου είναι αποφασισμένα από εδώ και πέρα να φέρνουν αυτή τη χαρά και την αυτοπεποίθηση, που συμβολίζει το χρώμα της ανθισμένης αμυγδαλιάς, κάθε χρόνο στα μέλη τους και όχι μόνο.
 

Πέρα βέβαια από τη συμβολική της αξία η γιορτή αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξοικονόμιση εσόδων για την Φιλόπτωχο, τα οποία θα ενισχύσουν την καθιερωμένη δράση δημιουργίας δεμάτων που θα κατευθυνθούν σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες για το Πάσχα, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Φιλοπτώχου.
 
«Είναι μεγάλη ικανοποίηση να μπορείς να προσφέρεις. Οι ανάγκες αυξάνονται κάθε μέρα. Θέλουμε να μας συμπαρίσταται ο κόσμος και για μας απομένει να τρέξουμε, και θα το κάνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.