Υστατο χαιρε απο το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ στον Γιωργο Παυλιδη

Συνάδερφοι, συνεργάτες και περιφερειακοί σύμβουλοι ενώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Περιφερειάρχη, που την Πέμπτη έφυγε από τη ζωή

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για την απότιση φόρου τιμής στον εκλιπόντα Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γεώργιο Παυλίδη και έκδοση ψηφίσματος για τον αδόκητο θάνατό του.
 
Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, παρέστησαν πολλά στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.
 
Πριν την έναρξη του συμβουλίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, ο οποίος γνώριζε τον εκλιπόντα για πολλά χρόνια από τη θητεία του στη Μητρόπολη Ξάνθης. 

Κώστας Αντωνιάδης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου «Αυτός ο άνθρωπος, ο αυτοδιοικητικός, ο Γιώργος Παυλίδης αγάπησε και έδωσε την ίδια του τη ζωή για την Περιφέρεια» 

Στη συνέχεια ο Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Αντωνιάδης ανέγνωσε το ψήφισμα του Περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.
 
Κλείνοντας υπενθύμισε τι είχε πει ο κ. Παυλίδης στο τελευταίο Συμβούλιο στο οποίο είχε παρευρεθεί, όταν τους είχε ζητήσει να είναι ενωμένοι, γιατί αν είναι ενωμένοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από το αθηνοκεντρικό κράτος, προς όφελος της Περιφέρειάς μας. «Της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πράγματι αυτός ο άνθρωπος, ο αυτοδιοικητικός, ο Γιώργος Παυλίδης την αγάπησε και έδωσε την ίδια του τη ζωή». 

Θόδωρος Μαρκόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας «Η απώλεια του Περιφερειάρχη είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την περιφέρεια» 

Το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινή πορεία τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 
«Λειτούργησε με το δικό του παράδειγμα, ζητούσε από τους Αντιπεριφερειάρχες του να είναι εργατικοί αλλά ο ίδιος ήταν εργατικότερος από εμάς, ζητούσε να μην ανεβάζουμε τους τόνους και να αποφεύγουμε τις οξείες αντιπαραθέσεις, αλλά και ο ίδιος ποτέ δεν κατηγόρησε κανένα, σεβόταν και αναγνώριζε τη διαφορετικότητα, και κυρίως προσπαθούσε σε όλες τις περιπτώσεις να είναι δίκαιος και να αποφεύγει οτιδήποτε μπορούσε να προσβάλλει ή να δημιουργήσει αναχώματα προκειμένου να δείξει κάτι παραπάνω από το δικό του εαυτό» σημείωσε τονίζοντας πως ήταν κάτι σπάνιο για την εποχή μας, ως ένας άνθρωπος που υποτάσσει το ατομικό του στο συλλογικό συμφέρον.
 
«Από εδώ και πέρα όλο το Περιφερειακό συμβούλιο, και η Διοίκηση, έχουν την υποχρέωση να συνεχίσουν την προσπάθεια από το σημείο που την έφερε ο Γιώργος, να υλοποιήσουν όσα αυτός δρομολόγησε, ώστε σε κάθε μία περίπτωση να δικαιώνουν την προσπάθειά του και αυτό που ο ίδιος ξεκίνησε» τόνισε, επισημαίνοντας πως ακόμα και όταν οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν, ο Περιφερειάρχης ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την πρόοδο όλων των υποθέσεων.
 
«Η απώλεια του Περιφερειάρχη πέρα από το συναισθηματικό της βάρος είναι και ένα μεγάλο πλήγμα για την περιφέρεια, γιατί ήξερε να βλέπει με το ίδιο μάτι την Περιφέρεια, από το Νευροκόπι μέχρι τα Δίκαια» σημείωσε, ευχόμενος το παράδειγμά του να είναι πάντα φωτεινό για να το ακολουθούν. 

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν παρών στις επάλξεις» 

Στη συνέχεια για την προσωπικότητα του Γιώργου Παυλίδη μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης τονίζοντας πως είναι μεγάλη η απώλεια του κ. Παυλίδη.
«Ξέρω ότι όλοι στεναχωριέστε για τη μεγάλη απώλεια του Γιώργου Παυλίδη, που όσο περνά ο καιρός τόσο θα γίνεται μεγαλύτερη, ενώ σε εμάς τους επιγόνους θα είναι ακόμα μεγαλύτερες οι ευθύνες και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα οράματα και το έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει» ανέφερε, επισημαίνοντας πως στις δύσκολες στιγμές που περνούσε το τελευταίο διάστημα, είχε επίγνωση της κατάστασής του, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν παρών στις επάλξεις, και δεν ήθελε να αφήσει αυτό το έργο στο οποίο είχε ταχθεί. 

Χρήστος Μέτιος, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης «Το κενό που αφήνει ο θάνατός του σε φίλους και συνεργάτες του θα είναι δυσαναπλήρωτο» 

Δυσαναπλήρωτο χαρακτήρισε το κενό που αφήνει ο Γιώργος Παυλίδης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, τονίζοντας πως ο θάνατός του άφησε όλους τους συνεργάτες του συγκλονισμένους.
«Ήταν ένας ωραίος άνθρωπος, μια σημαντική προσωπικότητα με μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερες ικανότητες στη διαχείριση των κοινών. Οραματίστηκε και δημιούργησε, και με το πολύτιμο έργο του προσέφερε πολλά στην περιοχή μας, αγωνιζόμενος μέχρι την τελευταία του στιγμή για το καλό του τόπου.
Το έργο του θα μείνει παρακαταθήκη για όλους, όμως το κενό που αφήνει ο θάνατός του σε φίλους και συνεργάτες του θα είναι δυσαναπλήρωτο», έκλεισε. 

Δημήτρης Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου «Η Περιφέρεια είναι ορφανή γιατί το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο» 

Οι ευθύνες μας είναι τεράστιες απέναντι στην κοινωνία και το όραμα του Γιώργου Παυλίδη, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, που δήλωσε συντετριμμένος γιατί ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας ηγέτης κύρους και βεληνεκούς, που αγαπούσε τον τόπο και δεν έκανε διακρίσεις σε αυτόν δεν είναι πια μαζί μας.
 
«Η Περιφέρεια είναι ορφανή, και περισσότερο η παράταξή μας γιατί το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, οι ευθύνες μας τεράστιες απέναντι στην κοινωνία και το όραμά του, που το ζούσε και το μετέδιδε μέσα σε μια ξεχωριστή διαδικασία διάχυσης σε όλους εμάς» τόνισε, κάτι που όλη η κοινωνία της ΑΜΘ αλλά και η Ελλάδα αναγνωρίζει.
 
«Για εμάς ήταν κάτι περαιτέρω από Περιφερειάρχης, αρχηγός, καθοδηγητής μας, ήταν ένα άνθρωπος στον οποίο πιστέψαμε, και αυτή η πίστη έρχεται να δοκιμαστεί μέσα από την απώλειά του» σημείωσε, τονίζοντας πως το βάρος της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο για να δώσουν ένα ξεχωριστό στίγμα σε αυτό που ο ίδιος πίστεψε.

Αργύρης Πατακάκης, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας «Ο περιφερειάρχης πίστευε ότι τα οράματα αξίζουν όταν γίνονται έργα» 

Το πολιτικό ανάστημα και την πολιτική ανδρεία του εκλιπόντα εξήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης σημειώνοντας πως με το παράδειγμά του έδειξε πώς μπορεί να πάει η Περιφέρεια μπροστά.
 
«Ήταν ένας άνθρωπος που προβληματιζόταν ιδιαίτερα για το ότι η Περιφέρειά μας είναι από τις φτωχότερες στην Ευρώπη, που είπε ότι πρέπει να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας γιατί έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στα νέα παιδιά να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, να στηρίξουμε τις τοπικές μας κοινωνίες και να γίνουν έργα υποδομής που δεν είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια»
«Ο Περιφερειάρχης», τόνισε κλείνοντας ο κ. Πατακάκης, «πίστευε ότι τα οράματα αξίζουν, όταν γίνονται έργα και είχε δώσει βαρύτητα στην αλληλεγγύη, διδάσκοντας τους συνεργάτες του να σέβονται, να είναι ευγενικοί αλλά να είναι και αποτελεσματικοί». 

Φώτης Καραλίδης «Κοινωνική Συμμαχία» «Εύχομαι η αναπλήρωση του κενού που αφήνει να είναι τέτοια που θα οδηγήσει στην ευημερία τον τόπο μας» 

Οδυνηρή και θλιβερή χαρακτήρισε την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Φώτης Καραλίδης που σημείωσε πως το να αποχωρίζεσαι συνεργάτες, έστω και με την ιδιότητα του πολιτικού αντιπάλου, στην κοινή προσπάθεια να ανέβει ο τόπος είναι οδυνηρό και θλιβερό.
«Εμείς σαν παράταξη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συνεργάτες του. Εύχομαι η αναπλήρωση του κενού που αφήνει να είναι τέτοια που θα οδηγήσει στην ευημερία τον τόπο μας και θα υλοποιήσει αυτά που είχε σκεφτεί» σημείωσε, τονίζοντας πως η παράταξή του, ασκώντας μεν την κριτική της στην όποια προσπάθεια, εργάστηκε όπως όλοι οι αυτοδιοικητικοί ώστε οι συμπολίτες μας να είναι καλύτεροι, να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ο τόπος να δει καλύτερες μέρες, «παρά τις όποιες αντιδικίες μας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έμεναν σε αυτό το επίπεδο, γιατί όλοι προσπαθήσαμε για το κοινό καλό». 

Σπύρος Τουρτούρης, «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» «Η θέληση και αποφασιστικότητα του μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας» 

Την αποφασιστικότητα και εργατικότητα του Γιώργου Παυλίδη αναγνώρισε ο Σπύρος Τουρτούρης από την παράταξη της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης, αναγνωρίζοντας πως ήταν συνεπής με τις ιδέες και τις αρχές του, βάσει των οποίων προσπάθησε να θέσει στόχους, να τους υλοποιήσει και να εξυφάνει ένα πρόγραμμα για την ΑΜΘ.
«Η παράταξή μας βρέθηκε τις περισσότερες φορές απέναντι και είχε ασκήσει την κριτική της, ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ένα άνθρωπο αποφασιστικό και εργατικό, που αγωνίστηκε με συνέπεια στις ιδέες του και τις αρχές του για τους στόχους που είχε θέσει» σημείωσε και συνέχισε, «αφήνοντας την εικόνα πως ήθελε να σταθεί όρθιος και συνεπής μέχρι το τέλος της ζωής του, μια θέληση και αποφασιστικότητα που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας». 

Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας» «Αρχή άνδρα δείκνυσι» 

Να υλοποιήσουμε το σχέδιο που μας άφησε, ζήτησε ο κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης από την παράταξη «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας», χρησιμοποιώντας το αρχαίο ρητό «Αρχή άνδρα δείκνυσι».
«Στα δύο χρόνια συνεργασίας μας αποδείχτηκε ότι ήταν καθαρός, τίμιος, με οράματα και το σχέδιο το οποίο μας άφησε εύχομαι και θέλω να το υλοποιήσουμε όσο μπορούμε στα τρία χρόνια της θητείας που μας μένει» σημείωσε, τονίζοντας πως αν υπήρξαν αντιπαραθέσεις εντός του συμβουλίου, αυτές ήταν για το καλό της Περιφέρειας.
 
«Ήταν παρών σε όλα τα προβλήματα, και παρά το σκληρό παιχνίδι της μοίρας, το όραμά του πρέπει να μείνει και να το συνεχίσουν όλοι, ενωμένοι, για το καλό όλων» υπογράμμισε κλείνοντας. 

Βασίλης Τραϊφόρος, «Γνώση και Συνεργασία» «Ήταν ένας ευπατρίδης» 

Θα λείψει από την κοινωνία της Περιφέρειας ο Γιώργος Παυλίδης, σημείωσε ο Βασίλης Τραϊφόρος της Παράταξης «Γνώση και Συνεργασία», που στάθηκε στο γεγονός ότι ήταν ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ήπιους τόνους, και πολλές συναινετικές διαδικασίες.
«Θα λείψει από την οικογένεια, τους φίλους τους συγγενείς αλλά κυρίως από την κοινωνία της Περιφέρειας, ήταν ένας ευπατρίδης» παρατήρησε επιλέγοντας. 

Κατερίνα Γεροστεργίου, «Οικολογία Αλληλεγγύη» «Μπορούσε να αμβλύνει τις συγκρούσεις και να φέρει τη συναίνεση» 

«Ήταν μια παρουσία που μπορούσε να αμβλύνει τις συγκρούσεις και να φέρει τη συναίνεση, σημείωσε η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου, της Παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η γαλήνη θα μείνει στο μυαλό των συμβούλων παρά τη μη φυσική παρουσία του πλέον σε αυτές. 

Αναστάσιος Δημοσχάκης, βουλευτής Έβρου «Σήμερα η ΑΜΘ έχασε τον Περιφερειάρχη της, ένα αρχηγό ο οποίος ηγείτο αξίως συναδέρφων του» 

Την γνωριμία τους στις τάξεις της χωροφυλακής με τον μελλοντικό Περιφερειάρχη αναπόλησε ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην εφηβική τους ηλικία, όταν συναντήθηκαν στις σχολές της τότε Ελληνικής Χωροφυλακής.
 
«Σήμερα η ΑΜΘ έχασε τον Περιφερειάρχη της, τον ηγέτη της, έναν αρχηγό, ο οποίος ηγείτο αξίως συναδέρφων του, που υλοποιούσαν κατά γράμμα ένα σχέδιο που ήταν ευαγγέλιο τόσο για τους ίδιους όσο και για μένα» παρατήρησε ο ίδιος για να επισημάνει πως ο Γιώργος Παυλίδης ήταν οραματιστής και αγαπούσε σαν πατέρας.
 
«Αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όμως το όραμα και η παρακαταθήκη του θα αποτελέσει οδηγό για όλους όσους θα ακολουθήσουν» υπογράμμισε κλείνοντας ευχόμενος «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του, αλλά και σε όλους του πολίτες της ΑΜΘ, γιατί ένας χρήσιμος άνθρωπος πλέον δεν θα είναι κοντά μας». 

Ευάγγελος Λαμπάκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης «Θα μείνει στην πολιτική και την κοινωνική ιστορία του τόπου μας» 

Την σοβαρότητα και την βαθιά γνώση του Γιώργου Παυλίδη στην επίλυση των προβλημάτων εξήρε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Προέδρος της ΠΕΔ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, σημειώνοντας πως μέχρι την τελευταία στιγμή προσέφερε ό,τι είχε στην κοινωνία της ΑΜΘ.
 
«Είναι ένας πολύ μεγάλος πατριώτης, όπως ακριβώς έζησε και πέθανε ο Γιώργος Παυλίδης, αφήνει κενό στην Περιφέρεια αλλά και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, γιατί είχε δημιουργήσει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να συνεργάζονται σχεδόν τέλεια» τόνισε, σημειώνοντας πως θαύμαζε τον εκλιπόντα για τον τρόπο που λειτουργούσε μειλίχια, με σοβαρότητα, με βαθιά γνώση των προβλημάτων στα οποία έπρεπε να δοθούν λύσεις.
 
Τόνισε δε πως όποιος αναπληρώσει το κενό, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Γιώργου Παυλίδη, γιατί αποτελεί μια μεγάλη πληγή η απώλειά του.
«Ας ενωθούμε όλοι μαζί, για να συνεχίσουμε το έργο αυτού του μεγάλου ανθρώπου που θα μείνει στην πολιτική και την κοινωνική ιστορία του τόπου μας» εκτίμησε ο κ. Λαμπάκης κλείνοντας. 

Γιώργος Πετρίδης «Πρέπει να παλέψουμε και να δουλέψουμε όλοι, ώστε αυτή την απώλεια να την καλύψουμε» 

«Ήταν ένας άνθρωπος δίκαιος και έντιμος», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, σημειώνοντας πως στη σύντομη τους θεσμική συνεργασία, γνώρισε ένα δίκαιο και έντιμο άνθρωπο, εργατικό και δυναμικό, έναν ηγέτη.
 
«Μπορεί να έχουν τη δική τους αξία αυτά που λέγονται σήμερα εδώ, αυτό όμως που έχει τη μεγαλύτερη αξία -και πιστεύω συμφωνείτε όλοι- είναι αυτό που λέει η κοινωνία της Ξάνθης και της Περιφέρειάς μας, αυτοί που έζησαν τη δράση και τα οράματά του, και τα έργα του, αυτά που πρόλαβε να κάνει και αυτά που σχεδίασε».
 
«Αυτά τα έργα», συνέχισε, «έχουν την υποχρέωση τόσο οι άμεσοι συνεργάτες του στην περιφέρεια, όσο και οι έμμεσοι στους άλλους θεσμούς, να τα υλοποιήσουν. Είναι μια απώλεια. Πρέπει να παλέψουμε και να δουλέψουμε όλοι αυτή την απώλεια ώστε να την καλύψουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.