Υψηλοι τονοι με το «καλησπερα» για τη ζωντανη αναμεταδοση του Δημοτικου Συμβουλιου

Υπέρ της πρότασης της παράταξης «Εμείς… η Πόλη», η «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» και ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» - «Εργαλείο για να παίξουμε με τις εντυπώσεις του κόσμου» η άποψη του Γιώργου Πετρίδη

Τη πρόταση της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η Πόλη» που αφορά στη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής μέσω youtube, επανέφερε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης κ. Φελίνα Καζάκου.
 
Η κ. Καζάκου υπενθύμισε στο σώμα τη σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2017, ζητώντας την άμεση κατάθεση της για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, ούτως ώστε, όπως τόνισε, «η κοινωνία να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα πεπραγμένα του σώματος».
 
Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε και το πρώτο, από όλα τα θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης, κατά τη συζήτηση του οποίου οι τόνοι ανέβηκαν με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, να δηλώνει πως το ενδεχόμενο αυτό «δεν θα έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο στην τοπική κοινωνία, παρά μόνο -έναν χρόνο πριν τις εκλογές- να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο με το οποίο θα παίζουμε με τις εντυπώσεις του κόσμου», διερωτώμενος γιατί η κ. Καζάκου δεν αξιοποίησε την πρόταση αυτή κατά την περίοδο που η ίδια διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Υπέρ της πρότασης της κ. Καζάκου τάχθηκε η κ. Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» σημειώνοντας πως «δεν έχουμε να κερδίσουμε ούτε να χάσουμε κάτι από την πρόταση, η οποία πρέπει και μάλιστα άμεσα να εφαρμοστεί». Η ίδια τόνισε επίσης πως «ακόμα και αν κάποιος παρασυρθεί και παίξει θέατρο, αυτό θα μπορεί να κριθεί από τον κόσμο».
 
Με την πρόταση «συμβάδισε» και ο κ. Κώστας Καραΐσκος του «Σπάρτακου», ο οποίος σημείωσε πως η ζωντανή αναμετάδοση θα δώσει τη δυνατότητα «στον καθένα να έχει ιδία άποψη για τα όσα συζητούνται, δίχως να υπάρχει φιλτράρισμα των πληροφοριών» όπως γίνεται σήμερα από τα ΜΜΕ.  
 
Όπως αποφασίστηκε το ζήτημα θα τεθεί προς ψήφιση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ όπως υπογραμμίστηκε η πιθανή έναρξη της αναμετάδοσης θα υλοποιηθεί με την «μετακόμιση» του δημοτικού συμβουλίου στη νέα αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου που βρίσκεται υπό κατασκευή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.