Υψηλο επιπεδο πολιτισμου στη Δραμα

Με μεγάλη επιτυχία από άποψη προσέλευσης κόσμου έκλεισε τις πύλες του το 29ο Φεστιβάλ μικρού μήκους στον νομό της Δράμας Η μεγάλη προσέλευση από τους γειτονικούς νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και όχι μόνο, δικαίωσε τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες σ’ αυτό. Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές του φεστιβάλ Δράμας με κατάμεστες αίθουσες, ποιότητα ταινιών και με πλήθος εκδηλώσεων που αφορούσαν ειδικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες ανθρώπων.

Ο υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης και καλλιτεχνικός διευθυντής Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα έτσι όπως ο ίδιος εισέπραξε από τον κόσμο που επισκέφτηκε το φεστιβάλ. «Έχουμε κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο στο διεθνές και ελληνικό στερέωμα και ήταν η ώρα το φεστιβάλ να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία. Για πρώτη φορά προβάλουμε μέρος κινηματογραφικών αρχείων της ΕΡΤ των δεκαετιών του ’10, ’20 και ’30».

Στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε ηθοποιούς της Δράμας που πραγματοποιούν καριέρα σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι καταξιωμένοι πανελλαδικά ηθοποιοί που παρέστησαν και βραβεύτηκαν είναι οι Γιώργος Καμπερίδης, Θάνος Καλλιώρας, Μελίνα Μποτέλη και ο Κούλης Στολίγκας που δε βρίσκεται στη ζωή, αλλά παρέστη ο αδερφός του.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε τη φιλοδοξία που τον διακατέχει για την επόμενη διοργάνωση τονίζοντας ότι «σκέφτομαι να φτάσω σε μία κορύφωση της προβολής ταινιών μικρού μήκους και του ίδιου του φεστιβάλ δεδομένου ότι του χρόνου κλείνουμε 30 χρόνια, οπότε θα έχει και έναν πανηγυρικό χαρακτήρα και επιθυμούμε αυτό να εξαπλωθεί σ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας».

Από την πλευρά του δήμου Δράμας που είχε την συνδιοργάνωση με το υπουργείο Πολιτισμού μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Χατζηβασιλείου αναφέροντας ότι «σαν δημοτική αρχή προσπαθούμε για την αναβάθμιση του φεστιβάλ, να το διατηρήσουμε και να το κρατήσουμε. Ανανεώσαμε την προγραμματική μας σύμβαση η οποία είχε λήξει τον Αύγουστο για τα επόμενα 12 χρόνια πάνω από 45%, δηλαδή παίρναμε 205 χιλιάδες και φτάσαμε στις 300 χιλιάδες. Αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε είναι ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε αποκεντρωμένοι και μπορούμε να τους διατηρήσουμε τέτοιους θεσμούς και πάνω σ’ αυτό ανανεώσαμε την προγραμματική μας σύμβαση».

Να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια πριν η Αθήνα ζήτησε τον θεσμό, δηλαδή να πραγματοποιείται το φεστιβάλ στο νομό Αττικής, πράγμα που δεν έγινε και δεν θα γίνει για τα επόμενα τουλάχιστον 12 χρόνια.

Νίκος Αρβανιτίδης

Υ.Γ.: Το φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ προέρχεται από το site του Φεστιβάλ Δράμας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.