Υψηλες εξαγωγες ουζου απο την Ποτοποιια – Οινοποιια Θρακης
Με κύκλο εργασιών ύψους 16,800 εκατ.ευρώ και αποτέλεσμα 1,1 εκατ. ευρώ η βορειοελλαδική εταιρία ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, σύμφωνα με την ίδια, κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στις εξαγωγές ούζου και είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ποτοποιίας στην Ελλάδα. Για την φετινή χρήση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βάιος Κουδουμάκης εκτιμά ότι, η εταιρία θα παρουσιάσει αυξημένες πωλήσεις και κέρδη κατά 10% σε σχέση με το 2005, ενώ όπως τονίζει, στη διετία 2003-2004 επένδυσε από ίδια κεφάλαια 1 εκατ. ευρώ σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό και εργαστηριακό εξοπλισμό ενώ στη διετία 2005-2006 επενδύει 500 χιλ. ευρώ για περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ευκαιρία του κλάδου που έχει πιστοποιηθεί με το IFS το οποίο επιβάλουν οι αγγλικές και γαλλικές αλυσίδες.
Οι εξαγωγές σήμερα αφορούν το 70% των πωλήσεων της εταιρίας, και απευθύνονται στις περισσότερες χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων οι: Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία.
Η εταιρία – σύμφωνα με τον κ. Κουδουμάκη – δρομολογεί την επέκτασή της στην Αθήνα ξεκινώντας ήδη τις διαδικασίες για ίδρυση υποκαταστήματος.
Το 1977 η διορατικότητα και οι επιχειρηματικές ανησυχίες ενώνουν 17 μικρούς ποτοποιούς της Κομοτηνής και δημιουργεί η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, εγκατεστημένη σε ένα μικρό ποτοποιείο. Το 1982 η αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων οδηγεί στην κατασκευή του σημερινού εργοστασίου της εταιρίας στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
Το εργοστάσιο είναι κτισμένο σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.000τ.μ., με στεγασμένους χώρους 5.000τ.μ. και είναι εξοπλισμένο με άριστης απόδοσης αποστακτήρες, 3 εμφιαλωτικές γραμμές δυναμικότητας 12.000 φιαλών ανά ώρα, ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης έτοιμων προϊόντων, συνολικής χωρητικότητας 400.000 lit, καθώς επίσης και από ικανό μηχανολογικό εξοπλισμό υποστήριξης της παραγωγής. Όλες οι διαδικασίες της παραγωγής εκτελούνται σε συνθήκες υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας (ISO 9001, διαδικασία IFS). Κύριες κατηγορίες προϊόντων είναι το ούζο, το τσίπουρο, τα αλκοολούχα ποτά (τύπου Brandy), τα λικέρ και η βότκα. Το τελευταίο δε προϊόν που παράγει η εταιρία είναι το τσίπουρο με σαφράν – κρόκο Κοζάνης.
Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ απασχολεί μόνιμο προσωπικό άνω των 70 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ανώτερα διοικητικά στελέχη, επιστήμονες τεχνολόγους, τεχνίτες ποτοποιίας, ειδικευμένους εργάτες και οδηγούς.
Από την εφημερίδα
ΕΞΠΡΕΣ
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
