«Υποβαθμιζεται το Κεντρο Υγειας Σαπων για να καλυφθουν οι αναγκες του νοσοκομειου Κομοτηνης»

Στο χθεσινό φύλλο του ΠτΘ δημοσιεύτηκε η καταγγελία της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών που αφορά στη μη λειτουργία του ασθενοφόρου, λόγω έλλειψης οδηγών, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στο νοσοκομειο Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων των Σαπών, της Φιλύρας, των Αρριανών και του Κέχρου όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Πιλιλίτσης.

Ο δήμαρχος Σαπών μίλησε στην εκπομπή «Βομβιστές Δυτικών Προαστίων» του Ράδιο Παρατηρητής για τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Σαπών. «Οι οδηγοί του ασθενοφόρου είναι αποσπασμένοι για ανάγκες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας κι έχουν μετακινηθεί όλοι στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα οδηγό. Οι οργανικές θέσεις για οδηγούς είναι 4. Εδώ και καιρό είχαμε διαμαρτυρηθεί, το θέμα έχει προχωρήσει και είχαμε συγκεντρώσει τις υπογραφές των δημάρχων των οποίων οι δήμοι υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Σαπών, όπως είναι των Αριαννών, της Φιλύρας όπως και της Κοινότητας Κέχρου, ενώ θα θέσουμε το θέμα και στην ΤΕΔΚ, ούτως ώστε αυτή η διαμαρτυρία να γίνει προς το διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, τη ΔΥΠΕ ΑΜ-Θ και το υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.

Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σαπών για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Κομοτηνής. Θα ήταν θεμιτό και ορθό ο καθένας να πληροί τις κενές θέσεις με την πρόσληψη νέου προσωπικού. Θα πρέπει να βρεθούν οι πιστώσεις να προκηρυχθούν οι θέσεις γιατρών, νοσηλευτικού, παραϊατρικού ή άλλου προσωπικού»
είπε.

Το ασθενοφόρο δεν το οδηγεί κανείς γιατί δεν έχει δικαίωμα να το οδηγήσει κανείς. Αν συμβεί κάτι θα αποδοθούν ευθύνες.

Ο κ. Πιλιλίτσης σημείωσε ότι δέχονται καθημερινά τα παράπονα του κόσμου για τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου αλλά και για τη μείωση του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.