Υποτροφια του Ιδρυματος Ωναση στην Κομοτηναια Κωνσταντινα Κοτζαμανη (+Βιντεο)

Για την ανάπτυξη του σεναρίου της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της

«Δυνάμωσε τον ήχο για να ακούσεις την ιστορία της Κωνσταντίνας» μας προτρέπει το Ίδρυμα Ωνάση αναφερόμενο στην «δική μας» Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Η Κομοτηναία σκηνοθέτης – πολυβραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη, κυρίως μέσω των ταινιών της μικρού μήκους «Washingtonia» «Yellow Fieber» και «Limbo» , αποτελεί την 6.481 επιλογή του Ιδρύματος για την χορήγηση υποτροφίας με στόχο την ανάπτυξη – εξέλιξη του έργου της.

Συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη επιλέχτηκε από το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο θα της χορηγήσει μία από τις 6.700 υποτροφίες που έχει δώσει σε Έλληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό, από το 1978 έως και σήμερα που υλοποιείται το πρόγραμμα. Δια μέσου του πανεπιστημίου Universidad del Cine του Μπουένος Άιρες, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη επιλέχτηκε για την ανάπτυξη του σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της.

«Η Κωνσταντίνα δεν πάει μακριά. Πάει ψηλά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό βίντεο, όπου εμφανίζεται η ίδια να περιγράφει την πορεία της από την Κομοτηνή, έως το Μπουένος Άιρες.

«Μ’ αρέσει να δημιουργώ κόσμους στους οποίους μπορεί κάποιος να μπει και να περιπλανηθεί» επισημαίνει στο ίδιο βίντεο,  δημιουργώντας μας ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της, για την οποία ο λόγος.
Το Ίδρυμα Ωνάση από το 1978 χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Το 1998 θεσμοθέτησε νέο πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, το οποίο επεκτάθηκε το 2001 για να συμπεριλάβει και τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. 

Πάνω από 130 υποτροφίες προς Έλληνες χορηγούνται κάθε χρόνο για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.