Υποσχεσεις στηριξης απο κυβερνηση και αντιπολιτευση ελαβαν οι Αξιωματικοι της ΕΛΑΣ στην ΑΜΘ

Συναντήσεις με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη και τον Υπεύθυνο τομέα Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη είχε το ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ

Δύο σημαντικές και ουσιαστικές συναντήσεις είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, τελετή ορκωμοσίας των Πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων, στην Κομοτηνή.
 
Το ΔΣ παρέστη προσκεκλημένο του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, και μετά το πέρας της τελετής, συναντήθηκαν τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, όσο και με τον Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της ΝΔ και βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. 

Προβλήματα σε επίπεδο υποδομών και μισθολογικό 

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε με τον κ. Αναγνωστάκη, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει επισκεφτεί ξανά την Περιφέρειά μας, στο πλαίσιο της προωθούμενης αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Κατά την συνάντηση, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Αστυν. Α΄ Αναστάσιο Δραγουδάκη, τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα σε δύο βασικούς άξονες.
 
Ο πρώτος άξονας αφορούσε στα ειδικότερα θέματα και ζητήματα των αστυνομικών υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με έμφαση στις υλικοτεχνικές υποδομές, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, το μεταναστευτικό κλπ
 
Ο δεύτερος άξονας είχε να κάνει με τα γενικότερα θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού ανά την Επικράτεια, με επίκεντρα το δυσμενές ασφαλιστικό νομοσχέδιο του περασμένου καλοκαιριού και το υπό διαμόρφωση, νέο μισθολόγιο των ενστόλων (Ένοπλες δυνάμεις & Σώματα ασφαλείας).
 
Ο κ. Γενικός τους ενημέρωσε για μια σειρά από πολύ σοβαρές θεσμικές αλλαγές που έχουν προωθηθεί με τη βοήθεια και της Φυσικής Ηγεσίας, στην κατεύθυνση επίλυσης σοβαρών ζητημάτων (Βαθμολόγιο, Μεταθέσεις, Εκπαίδευση Αστυν. προσωπικού κλπ.) καθώς και για την προσπάθεια στήριξης – οικονομικής ενίσχυσης των υποδομών σε αστυνομικά κτίρια, περιπολικά στην περιοχή μας και εξεύρεσης κονδυλίων για την κάλυψη των συναφών δαπανών, ενώ για το μισθολόγιο των ενστόλων, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τα λοιπά Κυβερνητικά στελέχη. 

Στήριξη και από την ΝΔ 

Στη συνέχεια, το ΔΣ συναντήθηκε με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον κ. Κυριαζίδη, στον οποίο επίσης τέθηκαν συνοπτικά τα μείζονα ζητήματα, όπως η μη πλήρης, αλλά μερική μόνο συμμόρφωση της Κυβέρνησης στην σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το μείζον θέμα με το βαθμολόγιο του προσωπικού, ένεκα του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου και του προβληματικού βαθμολογίου των Ανθυπαστυνόμων και των Υπαστυνόμων του Ν.3686/2008, που έχει αναγκάσει σωρεία συναδέλφων τους να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.
 
Επίσης τέθηκαν και άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως η αφαίμαξη προσωπικού με την έκδοση διαταγών αποσπάσεων αστυνομικού προσωπικού της Περιφέρειας μας σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, άλλων Περιφερειών της χώρας, την ίδια χρονική στιγμή που στην Α.Μ.Θ. υπάρχουν ιδιαίτεροι υπηρεσιακοί λόγοι όπως πχ το μεταναστευτικό, τα γεωγραφικά σύνορα με άλλες χώρες – διασυνοριακό έγκλημα και το μειονοτικό.
 
Ο υπεύθυνος του Τομέα δήλωσε γνώστης των ζητημάτων αυτών τόσο γιατί ο ίδιος προέρχεται επαγγελματικά από το χώρο, όσο και διότι, όπως ανέφερε, «το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα του αστυνομικού προσωπικού».
 
Ο ίδιος δήλωσε ότι «στηρίζει από τον θεσμικό του ρόλο τα ζητήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας» και ζήτησε να του «κοινοποιηθούν εγγράφως τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την ανάδειξή τους στο Κοινοβούλιο με την μορφή Ερωτήσεων», δεσμευόμενος συνάμα «για την επίλυση τους, όταν το κόμμα που εκπροσωπεί γίνει Κυβέρνηση». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.