Υποψηφιοι με τον συνδυασμο «Πολη-τικη Ανατροπη» απαντουν στον ΠτΘ

Εκλογές 2019

Αγγελική Κουγιουμτζόγλου
Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1980 και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Βιοκλιματικό Σχεδιασμό στη Βαρκελώνη (Μaster ETSAB-UPC). Παράλληλα, συμμετείχε σε κοινωνικά και οικολογικά κινήματα και οργανώθηκε στην Αριστερά (Νεολαία ΣΥΝ, 2000). Υπήρξε μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης όσο ζούσε κι εργαζόταν εκεί. Από το 2009 ζει μόνιμα στην Κομοτηνή με τον Ν. Κουτρουμανίδη και τα δύο τους παιδιά. Δούλεψε για αρκετά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Επιπλέον, υπήρξε μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης, στο ΔΣ της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, στο ΔΣ του Συλλόγου Αδριανουπολιτών «Αδριανού», μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας ΑΜΘ και Συντονισμού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής. Πλέον εργάζεται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ, συνεχίζοντας να υπηρετεί με σεβασμό και αγάπη την επιστήμη του μηχανικού. 
 
Άρτεμις Συληβού
Η Άρτεμις Συληβού είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος του Εργαστηριακού και Τεχνικού Προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1987-2019  ασχολείται με την πληροφορική και διδάσκει τα εξής μαθήματα:  α) Κοινωνία της Πληροφορίας & προστασία του ατόμου και β) Πληροφορική – χρήση εφαρμογών στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης. Παράλληλα με το διδακτικό της έργο στο πανεπιστήμιο έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ΙΝ.ΕΠ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και σε ΚΕΚ της περιοχής πάνω στο αντικείμενό της. Μιλά την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σχολικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και γενικά την ενασχόληση με την τέχνη.
 
Εκρέμ Χασάν
Ο Εκρέμ Χασάν γεννήθηκε το 1958 στη Κομοτηνή. Τελείωσε το Α΄ Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο και μετά το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο  «Τζελάλ Μπαγιάρ» Κομοτηνής το 1977. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή της Κων/πολης (İstanbul Üniversitesi). Το 1984 πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής, και από το 1987 ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα του οδοντιάτρου στην Κομοτηνή. 
Από το 1987 μέχρι το 1995, επί σειρά ετών, εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας  Δ. Θράκης, από το 1993 και μετά εκλέχτηκε επανειλημμένα στο ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης, του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος  το 2006, 2009 και το 2012. Το 1994 και το 1998 εκλέχτηκε για δυο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και υπεύθυνος δημοτικών επιχειρήσεων  του Δήμου Κομοτηνής. Το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, ενώ το 2000 και το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στον Νομό Ροδόπης. Από το Σεπτέμβριο του 2016 είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.  Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. 
 
Παναγιώτης Μιχαηλίδης
Ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Τηλεπικοινωνίες από το Imperial College του Λονδίνου. Είναι κάτοχος της διεθνούς πιστοποίησης PMP® (Project Management Professional) στη διαχείριση έργων καθώς και της πιστοποίησης MCP® (ΜicrosoftCertifiedProfessional). Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων: στην εταιρεία TelecomModus στο Λονδίνο, στη Διεύθυνση Συστημάτων Πληροφορικής της Εμπορικής Τράπεζας στην Αθήνα και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής & Οργάνωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ως Μηχανικός Συστημάτων & Δικτύων και Διαχειριστής Ευρωπαϊκών Έργων και έργων Πληροφορικής. Μιλά αγγλικά και ισπανικά. Έχει διαχειριστεί δεκάδες επιτυχημένα έργα πληροφορικής, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα οποία έχουν βραβευτεί ως «Βέλτιστη Πρακτική» και έργα −όπως η τελευταία ανακαίνιση των κεντρικών χειρουργείων του Γ.Ν. Κομοτηνής− τα οποία αφήνουν ήδη το αποτύπωμά τους στην τοπική κοινωνία
 
Χαρούλα Βρη
Η Χαρούλα Βρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην Κομοτηνή ήρθε το 1998 ως φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από τότε είναι δημότης και μόνιμος κάτοικος Κομοτηνής. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Λύτη και έχουν ένα αγοράκι 20 μηνών. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2007. Είναι Κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου της Κατεύθυνσης Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ. Είναι κάτοχος διπλωμάτων ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα της αγγλικής, γερμανικής, ιταλικής και τουρκικής γλώσσας. 
 

1. Ποια ήταν η αφορμή για να δηλώσετε ναι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» της Ελένης Λαφτσή;
 
Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: Θεωρώ πως πέρασαν ευκαιρίες από όσους διοίκησαν την πόλη μας, οι οποίοι έκαναν πολιτικές επιλογές που οδήγησαν στο σήμερα. Όσο κι αν θέλουμε να χαλαρώσουμε το κλίμα των δημοτικών εκλογών, είναι κι αυτές πολιτικές, με την έννοια ότι η μελλοντική διοίκηση του Δήμου θα πάρει αποφάσεις για την πορεία της πόλης, και αυτήν τη φορά θα φανεί προς τα πού θα γύρει το ζύγι: στις ανάγκες των πολιτών ή στην απραξία. Θεωρώ πως όλοι μας οφείλουμε με τον τρόπο μας να συμμετέχουμε στα κοινά, γιατί η πολιτική δεν είναι δουλειά μόνο των ειδικών ελέω κληρονομιάς, αλλά κυρίως της καθεμίας και του καθενός από εμάς, δηλαδή του λαού. Με αυτές τις σκέψεις πάντα στον νου, συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές, με το ψηφοδέλτιο της «ΠΟΛΗτικής Ανατροπής».
 
Άρτεμις Συληβού: Λαμβάνω μέρος στις επικείμενες εκλογές επειδή πιστεύω ότι βρίσκομαι στη θέση του πιο βαθιά θιγόμενου από την οικονομική κρίση αλλά και από τη γενικότερη κρίση αξιών που τη συνοδεύει −αφού και τα δύο παιδιά μου υπηρετούν πια άλλες κοινωνίες του εξωτερικού− διάλεξα την Ελένη που είναι σωστή «τσαούσα» στη διαχείριση των κρίσεων στον Δήμο. Για να το εξηγήσω καλύτερα, ελέγχω τον εαυτό μου αν έκανα καλά που αδρανούσα μέχρι τώρα στα θέματα της καθημερινότητάς μας αφήνοντας τη μοίρα να με προσδιορίσει! 
 
Εκρέμ Χασάν: Είμαι ενεργός πολίτης της Κομοτηνής με πολύ διαφορετικές απόψεις, προτάσεις και παρεμβάσεις στο τοπικό γίγνεσθαι από την επικρατούσα γενική άποψη. Γι’ αυτόν τον λόγο, η πρόταση με τιμά ιδιαίτερα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΠΟΛΗτική Ανατροπή». 
 
Παναγιώτης Μιχαηλίδης: Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι η πόλη μας έχει μείνει στάσιμη. Θεωρώντας τον εαυτό μου ενεργό πολίτη, δεν είμαι από αυτούς που ισχυρίζονται ότι «για όλα φταίνε οι άλλοι». Πιστεύω ότι ο καθένας μας θα πρέπει να βάζει το δικό του λιθαράκι για τη βελτίωση της πόλης μας, οπότε με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα και εγώ ότι πρέπει να κάνω τη δική μου προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι νέα, αφού έχω συμμετάσχει σε εθελοντικές ομάδες στο παρελθόν και έχω εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Όσον αφορά στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Λαφτσή, διενήργησε μία σοβαρή προσπάθεια, έτσι ώστε να συγκροτήσει μια ικανή και αποτελεσματική ομάδα, οπότε η πρόσκλησή της στο πρόσωπό μου ήταν και η αφορμή για να συμμετάσχω.
 
Χαρούλα Βρη: Η αγάπη για τον τόπο μου, τον τόπο που επέλεξα να ζήσω μαζί με την οικογένειά μου μετά τη φοιτητική μου ζωή και η πεποίθηση ότι για να έχει κάποιος δικαίωμα να φέρει τον τίτλο του πολίτη και να λογίζεται οργανικό μέλος μιας κοινωνίας, πρέπει τα ενδιαφέροντά του να μην στρέφονται αποκλειστικά γύρω από το ατομικό του συμφέρον, αλλά να επεκτείνονται ευρύτερα μέσα στον κύκλο της ολότητας. Αυτοί ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν να συμμετέχω στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και εν προκειμένω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» της Ελένης Λαφτσή. 
 
2. Πιστεύετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε καιρούς οικονομικής ύφεσης και μνημονιακής διακυβέρνησης έχει τη δυνατότητα να εκπονεί τις δικές της πολιτικές ακόμη και με ελάχιστους πόρους; 

Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: Τα χρόνια της συνεχούς οικονομικής ύφεσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών ευτυχώς έχουν φτάσει στο τέλος τους, όσο και να στεναχωρεί αυτό αυτούς που θεωρούσαν τα μνημόνια ευαγγέλια και θέλουν να διοικήσουν έτσι είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο. Αυτό που θα μας επαναφέρει στην κανονικότητά μας, είναι η μείωση της ανεργίας και η σταθερότητα, αυτά δηλαδή που θα κάνουν τους πολίτες, και κυρίως τους νέους, να καταφέρουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να δημιουργήσουν και να διεκδικήσουν περισσότερα για την πόλη μας. Το λέω αυτό γιατί για πολλούς, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους διοικούντες, η χάραξη πολιτικών για την πόλη μπήκε σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα αυτά χρόνια. Με τον Κλεισθένη, μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν για το τι θα συμβεί στην πόλη τους και αυτό οφείλουν να κάνουν. Εδώ κι έναν χρόνο τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι στη διάθεση της αυτοδιοίκησης μέσα από τα προγράμματα του Φιλόδημου και ήδη πολλά έργα έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές. Από τη σελίδα του ΥΠ.ΕΣ. μπορεί να δει ο κάθε πολίτης τα διαθέσιμα ποσά ανά ΠΕ και Δήμο, και τι από αυτά πραγματοποιήθηκε. Επομένως, εκτός από τον μπαμπούλα των μνημονίων, υπάρχει και η πραγματικότητα.                                 

Άρτεμις Συληβού: Πιστεύω απόλυτα γι’ αυτό και εκτίθεμαι πολιτικά ότι «δεν δει χρημάτων και άνευ τούτων τα πάντα γενέσθαι των δεόντων». Είδαμε άλλωστε πόσα πράγματα έγιναν όταν έρρεαν ποταμοί χρημάτων, αλλά και πώς τα ταμειακά αποθέματα μπορούν να σπαταληθούν για «πυροτεχνήματα»
 
Εκρέμ Χασάν: Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει απεριόριστες δυνατότητες να εκπονεί τις δικές της πολιτικές δράσεις, αρκεί να υπάρχει βούληση. Ο Δήμος για να τα καταφέρει πρέπει να βγει από τα στερεότυπα.
 
Παναγιώτης Μιχαηλίδης: Καταρχάς, θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω τον όρο «ελάχιστοι πόροι». Από τη μια διαπιστώνουμε ότι η Κεντρική Κυβέρνηση μέσω νέων προγραμμάτων, όπως τα «Φιλόδημος Ι & ΙΙ»ή το «Πράσινο Ταμείο», έχει ξεκινήσει να δίνει αξιόλογη χρηματοδοτική βοήθεια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκοί πόροι που είναι διαθέσιμοι μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ  είναι σημαντικότατοι, αρκεί ο Δήμος και οι άνθρωποι που τον διοικούν να γίνουν πιο αποδοτικοί και πιο αποτελεσματικοί στη διεκδίκησή τους. Επομένως, όλα τα παραπάνω χρηματοδοτικά εργαλεία, με παράλληλη ορθολογική χρήση των υφιστάμενων ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, είναι ικανά για να στηρίξουν εκείνες τις πολιτικές που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της πόλης μας.
 
Χαρούλα Βρη: Θεωρώ πως η σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων και κατανομή των αρμοδιοτήτων στα κατάλληλα πρόσωπα σε συνδυασμό με την ύπαρξη εναλλακτικών προτάσεων, δημιουργικότητας και θέλησης για δουλειά, μπορούν να επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα και ουσιαστικό έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει την «απόσχισή» της από την κυβέρνηση. 
 
3. Ποια είναι τα σημεία που σας απογοήτευσαν τις τελευταίες τετραετίες στη διαχείριση των κοινών πραγμάτων που με τη συμμετοχή σας θα θέλατε να διορθώσετε;
 
Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: Νομίζω ότι η Κομοτηνή δεν μπόρεσε να αναδειχθεί ως τώρα. Μια πόλη με αυτή τη μορφολογία θα έπρεπε να έχει περισσότερο πράσινο, περισσότερους ελεύθερους χώρους, λιγότερο ψηλά κτίρια, ειδικά στις γειτονιές, καλύτερη προσβασιμότητα για όλους, περισσότερους πεζούς και λιγότερα αυτοκίνητα, πιο σωστή χρήση του ποδηλάτου, που δεν μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν αυτοκίνητο και σαν πεζός. Θα έπρεπε να έχει διατηρήσει τον ιστορικό της τόπο κατ’ ουσία και όχι κατ’ όνομα, δηλαδή με τη διατήρηση των κτιρίων και του ύφους της πόλης, αλλά ακόμη και χώρους ερασιτεχνικού αθλητισμού, και χώρους παιχνιδιού και πολιτισμού. Όλα αυτά αποτελούν διαχείριση και αποφάσεις εφαρμογής πολιτικών που οι προηγούμενες διοικήσεις δεν σχεδίασαν και δεν προνόησαν για την πόλη. Γιατί φυσικά αυτό που σχεδιάζεις σήμερα και ειδικά όταν μιλάμε για επίπεδο πόλης, θα έχει εφαρμογή στην επόμενη δεκαετία.                                                                                             
 
Εκρέμ Χασάν: Με απογοήτευσαν η μη ανταπόκριση στην καθημερινότητα των πολιτών, η έλλειψη έργων υποδομής σε πολλές γειτονιές και οικισμούς, η ανισόρροπη προσπάθεια ανάπτυξης της πόλης, η αδιαφάνεια και ο μη σεβασμός της υγιεινής και ασφαλούς καθημερινότητας των πολιτών (αδέσποτα).
 
Παναγιώτης Μιχαηλίδης:
Θεωρώ ανεπίτρεπτο όταν επί δύο χρόνια, ενώ γνωρίζαμε για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, δεν ξεκίνησε καμία προσπάθεια ενίσχυσης των σχολικών υποδομών και ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων. Δεν είμαι μηδενιστής, όμως δεν χρειάζονται ιδιαίτερα κονδύλια για να ομορφύνουμε με απλές δράσεις την πόλη μας. Ακόμη, θεωρώ ανεπίτρεπτο για τον Δήμο μας να διαθέτει ελάχιστες παιδικές χαρές σε όλη την πόλη. Δεν δέχομαι ως ενεργός πολίτης τις δικαιολογίες ότι η Εισαγγελία τις έκλεισε λόγω έλλειψης πιστοποίησης, λες και η κατάσταση προηγουμένως ήταν ιδανική. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν ειδικοί άξονες χρηματοδότησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών χώρων, και ο Δήμος να μην καταθέτει καν πρόταση π.χ. για την αναμόρφωση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Όλα τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα της καθημερινότητας, στα οποία πιστεύω ότι μπορώ προσωπικά να συμβάλλω για την επίλυσή τους. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες πόλεις, οι οποίες όχι μόνο έχουν επιλύσει παρόμοια προβλήματα, αλλά έχουν καταφέρει να προσφέρουν στους κατοίκους ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης.
 
Χαρούλα Βρη: Η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου συνίσταται στο γεγονός της έλλειψης έργων και της σπουδής προς έναρξη και εκτέλεση μέρους αυτών ενόψει εκλογών, κάτι που φυσικά προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοτών. Πρωταρχικός στόχος μου είναι η βελτίωση της ζωής του δημότη κατά την καθημερινότητά του υπό το πρίσμα της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της εξυπηρέτησης σε τομείς όπως η οδοποιία, η πεζοδρόμηση κ.ά. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, για μένα ένας οικισμός όπως αυτός των Υφαντών στον οποίο διαμένω και ο οποίος βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην πόλη της Κομοτηνής να είναι τόσο ξεχασμένος επιλεκτικά και τόσο άδικα από όλες τις διοικήσεις. Έργα πρέπει να γίνονται συνέχεια όχι απλά για τα μάτια του κόσμου, αλλά επί της ουσίας και φυσικά καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας και όχι για τη συλλογή ψήφων. 
 
4. Αν εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θα θέλατε να εργαστείτε και τι θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας με το τέλος της τετραετίας;
 
Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: Πρωταρχικά σκέφτομαι τους τομείς Δομημένου & Αδόμητου Περιβάλλοντος καθώς και του Πολιτισμού, καθώς με αυτούς έχω ασχοληθεί περισσότερο και επαγγελματικά και προσωπικά. Τον πρώτο γιατί θεωρώ ότι ο χώρος της πόλης που ζούμε, τόσο ο κτισμένος όσο και ο ανοιχτός ελεύθερος, είναι το αμέσως επόμενο «σπίτι» μας και χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα και το δεύτερο γιατί η διάδοση του πολιτισμού στις γειτονιές είναι αυτό που δευτερογενώς θα τις αναδείξει.     
 
Άρτεμις Συληβού: Σε περίπτωση που εκλεγώ, θα ήθελα να ασχοληθώ στον τομέα της βελτίωσης της ζωής των παρεπιδημούντων στην Κομοτηνή σαν λάθρα και προσωρινά διαμένοντες στις παρυφές της πόλης. 
 
Εκρέμ Χασάν: Θα ήθελα να ασχοληθώ με τη διοίκηση, την υγεία, το περιβάλλον ή τα έργα υποδομής. Όσον αφορά στο θέμα της διαφάνειας, θα ήθελα οπωσδήποτε να αναμεταδίδονται ζωντανές όλες οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων διαδικτυακά, ενώ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι πιο απλοϊκά για να τα καταλαβαίνουν και οι πολίτες. Ακόμη, θα προσπαθούσα για μία αρμονική συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των πολιτών και της αστυνομίας για την πάταξη της παραβατικότητας. Η αρχή μπορεί να γίνει από την ηχορύπανση και την άμεση απομάκρυνση των τροχοφόρων οχημάτων. Επιπλέον, αναγκαία είναι η καθιέρωση των τοπικών δημοψηφισμάτων από τον Δήμο αλλά και ένα ενεργό τηλέφωνο (τετραψήφιο ή πενταψήφιο) για προτάσεις, καταγγελίες και βοήθεια των πολιτών.
 
Παναγιώτης Μιχαηλίδης: Η επιλογή μου να κατέβω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και η ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου δεν είναι αυτοσκοπός, πόσω μάλλον η κατάληψη μιας θέσης στον Δήμο. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή επιπλέον δεν είμαι άνθρωπος που κρύβεται όταν έρχεται η στιγμή της ευθύνης, πιστεύω ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου σε οριζόντια θέματα διαχείρισης έργων και γενικότερα Management μπορεί να φανεί χρήσιμη για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και για τον αποτελεσματικό συντονισμό δράσεων και έργων. Στο τέλος, όπως έχουν δείξει και τα αποτελέσματά μου στον χώρο που εργάζομαι (Γ.Ν. Κομοτηνής), είμαι σίγουρος ότι το αποτύπωμά μου στον Δήμο θα είναι εμφανές, και σίγουρα τουλάχιστον ένα σκαλί ψηλότερο από το σημερινό.
 
Χαρούλα Βρη: Ως νομικός και ενεργή δικηγόρος από το 2007 μέχρι και σήμερα έχω αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία, προκειμένου να μπορώ να διαχειρισθώ και να επιλύσω κάθε είδους ζήτημα από νομικής απόψεως. Ως δημότης, γυναίκα και μητέρα έχω ιδέες και προτάσεις σε πλείστους τομείς, που θα ήθελα να παρουσιάσω και να πραγματοποιήσω. Εάν εκλεγώ, θα ήθελα η εργασία μου και η συμβολή μου στο Δήμο να είναι ουσιαστική και αληθινή, όπως και όπου απαιτείται, προκειμένου στο τέλος της τετραετίας με το έργο μου να έχω πετύχει το σκοπό μου και παράλληλα να έχω ευχαριστήσει εμπράκτως αυτούς που θα με εμπιστευθούν με την ψήφο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.