Υποψηφιοι διευθυντες εκπαιδευσης: Ποιοι απεκτησαν προβαδισμα λογω τυπικων προσοντων

3 νέοι «μνηστήρες» για τις διευθύνσεις της Ροδόπης-γιατί «κόπηκε» ο Θ. Μούχτσης

Τα ονόματα όλων των υποψηφίων για τις θέσεις διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης τα αποτελέσματα της μοριοδότησης που έγινε μετά από την αξιολόγηση των τυπικών τους προσόντων, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Εκτός «κούρσας» ο απερχόμενος διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης;

Από τα ονόματα των υποψήφιων διευθυντών,  που  γνωστοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με σχετικό μας ρεπορτάζ, «κόπηκε» εκείνο του απερχόμενου διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Θεόδωρου Μούχτση, καθώς όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα «δε δήλωσε προτίμηση διευθύνσεων εκπαίδευσης όπου θέτει υποψηφιότητα».

Ποιοι προστίθενται στις λίστες με τις υποψηφιότητες για τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης της Ροδόπης

Ωστόσο, στη σχετική λίστα προστίθενται τρία ένα ονόματα υποψηφίων- δύο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση νομού Ροδόπης και ένα για την πρωτοβάθμια. Πρόκειται για υποψήφιους, που ανήκουν οργανικά σε διευθύνσεις εκπαίδευσης γειτονικών νομών, αλλά έκαναν χρήση της δυνατότητας που τους προσφέρεται να είναι υποψήφιοι και σε δεύτερη διεύθυνση εκπαίδευσης.

Έτσι, ο κ. Δημήτριος Δούζης και η κ. Ελένη Τάτσιου, προερχόμενοι αμφότεροι από τη γειτονική Ξάνθη, θα διεκδικήσουν τη θέση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, συναγωνιζόμενοι με τους κ.κ. Σταμάτη Σακελλίων, Βάγια Σερέτη και Μαίρη Κοσμίδου.

Αντίστοιχα, στη «μάχη» για τη θέση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης, πέρα από τους ήδη γνωστούς, κ.κ. Ηλία Χαντζή και Μαρίνο Κωνσταντινίδη, θα λάβει μέρος και ο κ. Απόστολος Κουρουμιχάκης από τον Έβρο.

Τα αντικειμενικά μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με τους πίνακες μοριοδοτούμενων κριτηρίων, που καταρτίστηκαν μετά από την αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, τα δεδομένα όσον αφορά στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης, έχουν ως εξής:

  • Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Υποψήφιος/α Σύνολο μορίων
Βάγια Σερέτη 17,50
Μαίρη Κοσμίδου 16,50
Θεόδωρος Μούχτσης* 8,75
Σταμάτης Σακελλίων 7,00
Ελένη Τάτσιου 15,38
Δημήτριος Δούζης 14,50

 
*Ο κ. Θεόδωρος Μούχτσης, το όνομα του οποίου, όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνεται στον πίνακα με τις μη δεκτές υποψηφιότητες, θα έχει δικαίωμα υποβολής ένστασης μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

  • Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Υποψήφιος/α Σύνολο μορίων
Ηλίας Χαντζής 12,75
Μαρίνος Κωνσταντινίδης 20,50
Απόστολος Κουρουμιχάκης 20,50

 

Τα τρία στάδια της διαδικασίας επιλογής νέων διευθυντών

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων με βάση τα έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας, τους τίτλους σπουδών, την υπηρεσιακή κατάσταση κ.α. αποτελούν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής νέων διευθυντών εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάδια, η μυστική ψηφοφορία από τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές των οικείων σχολικών μονάδων και η προφορική συνέντευξη ενώπιον των οικείων συμβουλίων επιλογής.

Πόσα μόρια μπορεί να δώσει στους υποψηφίους κάθε δοκιμασία

Το ανώτατο όριο μορίων, που θα μπορούσε να αποσπάσει έκαστος των υποψηφίων από την αξιολόγηση των τυπικών του προσόντων ήταν 26 μονάδες.  Από τη μυστική ψηφοφορία, που θα διενεργηθεί στις 8 Ιανουαρίου, οι υποψήφιοι μπορούν να αποσπάσουν 12 μόρια κατά ανώτατο όριο, ενώ για τη συνέντευξη ο αντίστοιχος αριθμός μορίων είναι κατά ανώτατο όριο 15. Θυμίζουμε, τέλος, ότι η επιλογή των νέων διευθυντών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.