Υπονοιες για κρουσμα νεας γριπης

Χθες το πρωί εμφανίστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής το πρώτο υποψήφιο κρούσμα νέας γρίπης. Μια νεαρή κοπέλα, η οποία πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Τουρκία, συνοδευόμενη από την οικογένειά της πήγε για εξετάσεις. Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, οι γιατροί πήραν δείγμα το οποίο εστάλη σε ειδικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα θα βγουν την Κυριακή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννης Καβαρατζής μετέφερε στον ΠτΘ τι συνέβη. «Είχαμε μια επίσκεψη το πρωί στο νοσοκομείο κι εμείς για να είμαστε εντάξει πήραμε δείγματα και τα στείλαμε στο ειδικό εργαστήριο γιʼ αυτές τις περιπτώσεις. Η κοπέλα επέστρεψε στο σπίτι της και σε δυο μέρες θα ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Κατά την εξέταση ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς το νοσοκομείο διαθέτει όλα τα απαραίτητα όπως και ειδικό θάλαμο νοσηλείας στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου. «Εάν τα πράγματα ήταν άσχημα θα πήγαινε στην Αλεξανδρούπολη, στο Ειδικό Κέντρο Λοιμώξεων. Η κοπέλα είχε πάει μια εκδρομή στην Τουρκία, είχε ορισμένα χαρακτηριστικά μιας λοιμώδους ασθένειας και ήρθε να την εξετάσουμε.

Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε τα αποτελέσματα»
είπε ο κ. Καβαρατζής.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας γιατί η κοπέλα εξετάστηκε από γιατρούς που φορούσαν τη σχετική μάσκα μια και η ασθένεια μεταδίδεται με τον αέρα.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.