Υπομονη μεχρι το 2018 ζητα απο την ΕΛΑΣ ο Δ. Αναγνωστακης

Στο μεταναστευτικό και τα μνημόνια απέδωσε την αδυναμία εξεύρεσης μόνιμης λύσης για την υποστελέχωση στις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής μας γνώρισε σε συναντήσεις με τους τοπικούς διοικητές και διευθυντές καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Μενεξίδη.
 
Ο κ. Αναγνωστάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης, κάτι που παρατηρείται σχεδόν σε όλη τη χώρα, παρόλα αυτά παρέπεμψε αφενός στην εσωτερική ανακατανομή των δυνάμεων της αστυνομίας αφετέρου στην αύξηση του στελεχιακού δυναμικού της ΕΛΑΣ μετά τα μνημόνια.
 
Αυτή την ώρα, μέσα από εξορθολογισμό, και εσωτερική ανακατανομή των δυνάμεών τους, προσπαθούν να στηρίξουν τις υπηρεσίες αυτές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Όμως η χώρα δέχεται τρομερές μεταναστευτικές πιέσεις, με αποτέλεσμα η αστυνομία να συμβάλλει όσο μπορεί στην αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού ζητήματος.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές δυνάμεις να είναι αποσπασμένες στα νησιά, και για αυτό ζήτησε κατανόηση, γιατί τόσο η Ευρώπη όσο και η χώρα πρέπει να φανούν αντάξιες και της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
 
Η ΕΛΑΣ, σημείωσε, συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά και στη διατήρηση του αισθήματος πως η πατρίδα μας είναι χώρα ασφαλής ως τουριστικός προορισμός και ασφαλής για επενδύσεις.
 
Μέσα από τον ορθολογισμό, τις ικανότητες που έχουν οι επιτελείς, αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να μην διαταραχθεί το αίσθημα ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.
 
Όσο για την στελέχωση της διόδου στη Νυμφαία, που αυτή τη στιγμή γίνεται από αστυνομικούς της ήδη ελλιπούς διεύθυνσης Ροδόπης, ο κ. Αναγνωστάκης σημείωσε πως οι οργανικές θέσεις στην αστυνομία έχουνε μειωθεί κατά 6.700, και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον.
 
Όποια δυνατότητα για αύξηση του προσωπικού στα σώματα θα έρθει μετά το 2018, και μέχρι τότε ζήτησε την κατανόηση και τη στήριξη της Ελληνικής αστυνομίας, θεωρώντας πως προς το παρόν μπορούν να εγγυηθούν μέσα από τον εξορθολογισμό την ηρεμία και την ασφάλεια στην Ελληνική επικράτεια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.