Υπομονη για τις παιδικες χαρες

Σε 1,5 μήνα έτοιμη η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις παιδικές χαρές σύμφωνα με τον Κ. Πουλάκη

Σε περίπου 1,5 μήνα αναμένει ότι θα ανακοινώσουν τους τρόπους με τους οποίους θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών την ανακατασκευή των παιδικών χαρών ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης.
 
Όπως έχουμε αναφέρει, το Μάρτιο του 2017, ο Δήμος Κομοτηνής, όπως και οι όμοροι Δήμοι, είχαν προχωρήσει στην αποξήλωση των παιδικών χαρών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
 
Σε αυτή τη διαδικασία είχε προθυμοποιηθεί να βοηθήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον ίδιο τον κ. Πουλάκη να καλεί τον Απρίλιο του 2017, όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους σε καταγραφή των αναγκών τους, συμπληρώνοντας το σχετικό τεχνικό δελτίο μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Πολλοί Δήμοι τότε, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κομοτηνής, είχαν αποστείλει τα τεχνικά δελτία στο Υπουργείο.
 
Ο κ. Πουλάκης σημείωσε πως αποτέλεσε δική του ιδέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδικές χαρές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, να βρουν τρόπο να τις χρηματοδοτήσουν. Για αυτό και συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία των παιδικών χαρών από τους Δήμους, καθώς και τις πρώτες τεχνικές μελέτες για να διαπιστώσουν πόσα χρήματα χρειάζονται οι παιδικές χαρές.
 
«Έχουμε μαζέψει όλα αυτά τα στοιχεία και είμαστε κοντά να έχουμε ένα κονδύλι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο σε ενάμιση μήνα θα ανακοινώσουμε, για να δούμε τον τρόπο της χρηματοδότησης αυτής της ιδέας» σημείωσε, τονίζοντας πως ακόμα εκκρεμούν τα θέματα της κατανομής των χρημάτων και το πώς αυτά θα καταβάλλονται για την κατασκευή των παιδικών χαρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.