Υπογειο παρκινγκ κατω απο το Παρκο της Αγ. Παρασκευης σχεδιαζει ο Δημος Κομοτηνης

Θα γίνει Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλόλητας για να υπολογιστεί η δυνατότητα κατασκευής και η μέγιστη χωρητικότητά του

Τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ κάτω από το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής σχεδιάζει ο Δήμος Κομοτηνής, ο οποίος ήδη προχωρά τις διαδικασίες για τη Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλόλητας, ώστε να διαπιστωθεί τόσο η δυνατότητα για την κατασκευή του, όσο και για τη χωρητικότητά του.
 
Να σημειωθεί ότι η δημιουργία επιπλέον χώρων στάθμευσης αποτελεί ένα μόνιμο αίτημα πολλών, μιας και το ζήτημα της στάθμευσης αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα στην Κομοτηνή, τουλάχιστον όταν δεν γίνονται έλεγχοι στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.
 
«Θέλουμε να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις παρκαρίσματος στους πολίτες της Κομοτηνής» σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη κίνηση.
 
Ο Δήμος ακόμα επεξεργάζεται αν το καινούριο πάρκινγκ θα καταλάβει όλη την έκταση του πάρκου, το οποίο μετά τις όποιες εργασίες, θα αποκατασταθεί, ενώ η είσοδός του θα βρίσκεται κάτω από το Ηρώο της πόλης, όπου θα γίνουν και οι κατάλληλες εργασίες αντιστήριξης.
 
Το κατά πόσο θα παραμείνει στη σημερινή κατάσταση βέβαια, θα εξαρτηθεί από την έκταση της παρέμβασης. Πάντως είναι σίγουρο ότι θα εξαιρεθεί το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, ενώ σκέψεις υπάρχουν να ανακατασκευαστεί, χρησιμοποιώντας στοιχεία από παλιές φωτογραφίες, το παλιό σιντριβάνι και γεφυράκι στο κέντρο του πάρκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.