Υποδοχη με τρακτερ για τον Πετροπουλο (+Video)

Οι αγρότες κατέβασαν τα τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής, και έκοψαν τούρτα για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ΕΒΕΡ όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Υφυπουργού Εργασίας

Συνάντησαν τον κ. Πετρόπουλο και του ζήτησαν να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα αιτήματα τους, καθώς και ένα μήνυμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, πως θα δώσουν το παρόν στην Zootechnia στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

 
 
Παράδοση φαίνεται πως έχει γίνει πλέον οι αγρότες να υποδέχονται τους υπουργούς της Κυβέρνησης που έρχονται τον Ιανουάριο στην Κομοτηνή με τα τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία της πόλης, αυτή τη φορά υποδεχόμενοι τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, που είχε προγραμματίσει να μιλήσει στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κομοτηνής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αγρότες από όλη την Περιφέρεια «πάρκαραν» τα τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία, και μετέβησαν έξω από το επιμελητήριο, όπου φώναξαν συνθήματα και διαμαρτυρήθηκαν, χωρίς όμως να υπάρξουν ιδιαίτερα επεισόδια, παρά μόνο η ρίψη κάποιων φωτοβολίδων.
 


Οι αγρότες μάλιστα έκοψαν και μια τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους μετέβη μέσα στο Επιμελητήριο, όπου συνάντησαν τον Υφυπουργό και του μετέφεραν τα προβλήματα που τους έχουν βγάλει ξανά στους δρόμους, καθώς και ένα μήνυμα για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου,
 
Ο κ. Αποστόλου, να υπενθυμίσουμε, είχε μείνει πολιορκημένος, πέρυσι τέτοιο καιρό,  στο Διοικητήριο της Ροδόπης για μια ολόκληρη μέρα, από τους αγρότες, και τώρα του έστειλαν τα χαιρετίσματά τους για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, και τα εγκαίνια της Zootechnia στη Θεσσαλονίκη, όπου θα κατέβουν αγρότες από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια οι αγρότες αποχώρησαν και από το χώρο και από την κεντρική πλατεία, δίνοντας ραντεβού στην συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Κυριακής.
 

Αντιδρούν στο νέο Ασφαλιστικό

Οι Αγρότες αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό, το οποίο θεωρούν έμμεση φορολογία, και για αυτό είχαν νωρίτερα συνάντηση με τον κ. Πετρόπουλο, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματα που θεωρούν ότι θα τους δημιουργήσει.
 
Ιδιαίτερα προσπάθησαν να καταρρίψουν τον ισχυρισμό του ότι το 94% των αγροτών δεν θα επιβαρυνθεί, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς θα φορολογηθεί πάνω από το 60% των αγροτών.
 
Επισήμαναν δε πως πλήττεται η βασική κινητήριος δύναμη του Πρωτογενούς τομέα, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μιας και αυτοί θα επιβαρυνθούν την ώρα που όσοι έχουν άλλα επαγγέλματα και μικρότερη παραγωγή θα γλιτώνουν τις επιβαρύνσεις.
 
Επισήμαναν δε στον υφυπουργό πως οι υπολογισμοί που τους παρέθεσε έχουν γίνει πριν αλλάξει το φορολογικό τους, κάτι που έγινε μέσα στο 2016, και άρα πρέπει να θεωρούνται έωλοι.

Να σημειωθεί πως τόσο στην απογευματινή, όσο και τη βραδινή τους συνάντηση, οι αγρότες και ο Υφυπουργός συμφώνησαν ότι διαφωνούν, με τους αγρότες να προειδοποιούν για τα προβλήματα και τον κ. Πετρόπουλο να τους δηλώνει πως η εφαρμογή του Ασφαλιστικού θα τους ωφελήσεις και δεν θα τους δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.