Υποδοχη για τα «πρωτακια» απο τους πολυτεκνους

Στήριξη σε 53 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών από το Σύλλογο Πολυτέκνων Ροδόπης

Με τον καλύτερο τρόπο «υποδέχτηκε» τα 53 «πρωτάκια» των πολύτεκνων οικογενειών της Ροδόπης, σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση, ο Σύλλογος Πολυτέκνων νομού Ροδόπης το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, μοιράζοντάς τους δώρα και ενισχύοντας τα στα πρώτα βήματά τους.
 
Ο Σύλλογος υλοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια ανάλογες πρωτοβουλίες στήριξης των παιδιών των μελών του, μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια αν κάποιος αναλογιστεί ότι οι συνθήκες για τους πολύτεκνους γίνονται πιο δύσκολες όσο βαθαίνει η κρίση. «Έχουμε δεχτεί πολλά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια, και αυτά τα παιδάκια είναι αυτά που γεννήθηκαν το 2010, πριν καλά καλά μπουν δηλαδή τα μέτρα στη ζωή μας», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γεώργιος Ράπτης, για να υπογραμμίσει ότι από του χρόνου θα υπάρχει μεγάλη πτώση στον αριθμό παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών.
 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολυτέκνων είναι ότι δεν έχουν μια μόνιμη εργασία, και πολλοί αγωνίζονται με πεντάμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις, αγωνιώντας για το προς το ζην, όπως πολλοί συμπολίτες μας. «Όμως όπως αντιλαμβάνεστε στην πολύτεκνη οικογένεια υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, γιατί τα στόματα που έχουν να θραφούν είναι πολύ περισσότερα, και πολλές φορές ακόμα και αν οι δύο γονείς εργάζονται πάλι δεν φτάνουν, γιατί οι σημερινές ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες» τόνισε ο κ. Ράπτης, επισημαίνοντας πως όλοι οι πολύτεκνοι πλέον χρειάζονται βοήθεια.
 

Οι πολύτεκνοι, τόνισε, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια ανάσχεσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, μιας και τα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών αποτελούν το 10% του συνολικού αριθμού παιδιών στη χώρα, όταν ποσοστιαία ο αριθμός των οικογενειών είναι πολύ μικρότερος.
«Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη συνεισφορά στο δημογραφικό όμως τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις μειώνονται. Πρέπει κανείς να έχει πολύ ηρεμία, πολύ αγάπη μέσα του για τα παιδιά και μια στάση ζωής καλή, για να κάνει μεγάλη οικογένεια, αλλιώς είναι δύσκολο» σημείωσε ο κ. Ράπτης.
Όμως παρά την προσφορά των οικογενειών αυτών η πολιτεία πλέον περιορίζεται στην τυπική ενίσχυση των οικογενειών μέσω ενός επιδόματος, έχοντας καταργήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τα πολυτεκνικά αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρχει πλέον κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση.
 
Ο κ. Ράπτης τέλος ευχαρίστησε θερμά για τη συνδρομή τους στις προσπάθειες των πολυτέκνων τη διοίκηση της Περιφέρειας, τη διοίκηση του δήμου, καθώς επίσης τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.