Υποδοχη ανταξια των υψηλων προδιαγραφων ποιησης, της βραβευμενης με Κρατικο Βραβειο, Χλοης Κουτσουμπελη στην Κομοτηνη

Από τους Χρήστο Χαρτοματσίδη, Σπύρο Κιοσσέ και Στέφανο Γραβάνη - Χλόη Κουτσουμπέλη, «Σήμερα σταθήκαμε τυχεροί…»

«Σήμερα σταθήκαμε τυχεροί»… η φράση αυτή δια στόματος της βραβευμένης με το κρατικό βραβείο ποίησης, ποιήτριας Χλόης Κουτσουμπέλη αποδεικνύει τα όσα πολύ όμορφα, με αφορμή πάντα την γραφή της, παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής με τίτλο «Το σημείωμα της οδού Ντεσπερέ».
 
Μία βραδιά που διοργάνωσαν ο «Παρατηρητής της Θράκης», το Εργαστήριο Γλωσσολογίας «+ΜόρΦωΣη», το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και οι εκδόσεις «Πόλις» την Τετάρτη, 6 Μαρτίου στην Λέσχη Κομοτηναίων.
 

Μία βραδιά «εκλεκτή» αφιερωμένη στην ποίηση της Χλόης Κουτσουμπέλη αλλά και στα όσα η ίδια έχει προσφέρει δια μέσου της γραφής της στο αναγνωστικό κοινό της χώρας.
 

Σταθήκαμε τυχεροί όπως επεσήμανε τόσο η ίδια όσο και οι παρευρισκόμενοι, λόγω των διαφορετικών «αναγνώσεων» της ποιητικής συλλογής «Το Σημείωμα της Οδού Ντεσπερέ» που χάρισαν απλόχερα στο κοινό οι τρεις ομιλητές κ.κ. Σπύρος Κιοσσές, Χρήστος Χαρτοματσίδης και Στέφανος Γραβάνης, οι οποίοι «δεν διάβασαν απλά την συλλογή αλλά την ξαναέγραψαν από την αρχή ο καθένας με τον δικό του τρόπο» όπως υπογράμμισε η ποιήτρια.
 

Όπως αντίστοιχα επεσήμαναν και οι παρευρισκόμενοι που με προσοχή άκουσαν κάθε διαφορετική εκδοχή του έργου της και συμμετείχαν ενεργά δια των ερωτήσεων και τοποθετήσεών τους στο τέλος της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας είχε η επιμελήτρια εκδόσεων κ. Τζένη Κατσαρή- Βαφειάδη.
 

Μεταξύ αυτών η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΔΠΘ, καθηγήτρια γλωσσολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κ.Σμαρώ Νικολαΐδου, η καθηγήτρια του ΤΕΦ κ. Φλώρα Μανακίδου, ο βιβλιοθηκονόμος του Τμήματος κ. Πασχάλης Κατσίκας, ο εκπαιδευτικός και ποιητής κ. Γιάννης Στρούμπας, η εκπαιδευτικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής κ. Ελένη Χατζή, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Κρίστα Κουτσογιάννη-Κρόκου, η σύζυγος του Χρήστου Χαρτοματσίδη Τατιάνα, η κ. Κατερίνα Σχοινά υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, πολλοί νεαροί φοιτητές και πολλοί πολλοί άλλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.