Υπο ελεγχο η φωτια στη Νεα Σαντα

Έκαψε περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Σάντας, που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου, με τα αίτιά της να οφείλονται, κατά πάσα πιθανότητα, από κεραυνό.
 
Στο σημείο επιχείρησαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής, πέντε πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα από την Αλεξανδρούπολη και ένα από τη Ροδόπη, ενώ το απόγευμα της Τρίτης επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη, δύο Πετζετέλ και δύο Καναντέρ, που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, έως και τη δύση του ηλίου, με τη συνδρομή ενός γκρέιντερ Πολιτικής Προστασίας από το Δήμο Αρριανών, καθώς και οι Σαμαρείτες με 9 άτομα.
 
Την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχέραιναν αφενός το απόκρημνο σημείο εκδήλωσής της – μέσα σε χαράδρα – και οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι κατά διαστήματα έφταναν και τα 6 Μποφόρ.
 
Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ υπολογίζεται ότι κάηκαν περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης.
 
Να σημειωθεί ότι την περιοχή της Νέας Σάντας επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
 
Ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αχμέτ Ιμπράμ και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστα Χουβαρδά, ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Αρχιπύραρχο Ρήγα Ναθαναήλ και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.