Υπερψηφιστηκε το νομοσχεδιο του Υπουργειου Παιδειας

Εγκρίθηκε με 158 ψήφους υπέρ και 124 κατά

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» υπερψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής. Με αυξημένη πλειοψηφία έγιναν δεκτά το άρθρο 5 του νομοσχεδίου, για την αναγραφή της διαγωγής, και το άρθρο 9, για την Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις του Λυκείου. Επί της Αρχής εγκρίθηκε με 158 ψήφους υπέρ και 124 κατά.

Απουσίασαν από την ψηφοφορία, αλλά έστειλαν επιστολή με την οποία γνώρισαν την πρόθεση ψήφου τους, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κ.κ. Αρβανιτίδης, Πάνας και Λιακούλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αλ. Τσίπρας, Φάμελλος, Σκουρλέτης, Νοτοπούλου, Μουζάλας, Γιαννούλης, Αυγέρη, Αμανατίδης και Τριανταφυλλίδης. Σημειώνεται ότι οι επιστολές αυτές δεν συνυπολογίζονται, αλλά καταχωρίζονται στα πρακτικά της συνεδρίασης

Έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν και πάλι συλλαλητήριο μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που διατράνωσαν για άλλη μία φορά την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων η διάταξη για ζωντανή μετάδοση μαθημάτων.

Αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία (άρθρα για: αναγραφή διαγωγής, επαναφορά τράπεζας θεμάτων, ανάδειξη πρυτανικών αρχών, εισαγωγή ακαδημαϊκού κριτηρίου στις μετεγγραφές, διαδικασία ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών) ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.