Υπερψηφιστηκε το νομοσχεδιο για τους νοσοκομειακους γιατρους

Με την υπερψήφιση και των άρθρων ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, επέφερε και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, ιδιαίτερα στο θέμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ και τη δέσμευση για αναθεώρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών εντός του προσεχούς έτους. Οι αλλαγές αυτές έγιναν δεκτές και από την Αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και κατά άρθρο ενώ η ψήφισή του στο σύνολο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και εκπρόσωπος των εργαζομένων νοσοκομειακών γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σισμανόγλειου κ. Σωτηρακόπουλος τονίζει ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν ήταν ούτε νίκη ούτε ήττα, διότι κάποια από τα άρθρα που ψηφίστηκαν είναι θετικά, όπως για παράδειγμα πέρασε το πολυδιευθυντικό σύστημα, σε κάποια όμως σημεία υπήρξε διαφωνία, όπως για τις αυξήσεις και τις αποζημιώσεις. Ο υπουργός δεν μας έδωσε αυτά που συμφωνήσαμε. Το κυριότερο όμως είναι η εφαρμογή του νομοσχεδίου, ώστε να έχει ένα αντίκτυπο όχι μόνο για τους γιατρούς αλλά και για την κοινωνία και για τον ίδιο τον πολίτη».


Όπως τονίζει ο κ. Σωτηρακόπουλος από την πλευρά τους θα συνεχίζουν να πιέζουν ώστε να εφαρμοσθούν όσα είχαν υποσχεθεί.

Από την πλευρά της Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε να δεχθεί το νομοσχέδιο οπότε σταματά και τις κινητοποιήσεις.

Βέβαια στο νοσοκομείο της πόλης μας εκκρεμεί ακόμη το θέμα της πληρωμής των εφημεριών. «Έχουμε να πληρωθούμε από το Νοέμβριο για τις εφημερίες. Θα συναντηθούμε με το Διοικητικό Συμβούλιο και με το Διοικητή του νοσοκομείου για να δούμε τι θα γίνει. Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση εργαζομένων και θα αποφασίσουμε για την επίσχεση εργασίας», τονίζει ο κ. Σωτηρακόπουλος».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.