Υπερκομματικη «Νεα Περιφερεια» θελει ο Δημητρης Πετροβιτς

«Έλειψε η ομόνοια και η ομοψυχία στην παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης μετά το 2016»

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 με διαδοχικές συνεντεύξεις του στην Κομοτηνή και την Καβάλα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.
 
Οκ. Πέτροβιτς παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού «Νέα Περιφέρεια», αναφερόμενος στην υπερκομματική ταυτότητα με την οποία διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του και στις πέντε περιφερειακές ενότητες.
 
«Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν έχουμε την πολυτέλεια των κομματικών διαφωνιών και αντιπαραθέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «Κόμμα μας είναι ο τόπος μας. Αυτό είναι η Νέα Περιφέρεια». 
 
Ο κ. Πέτροβιτς έθεσε τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί προεκλογικά, καλώντας σε συστράτευση τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας, ενώ άσκησε κριτική και στους χειρισμούς του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, αναφέροντας πως μετά το θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, η παράταξη έχασε τη δυναμική της, εις βάρος της Περιφέρειας.
 
Σημείωσε δε πως ενώ έχει δεχτεί πολλή λάσπη το προηγούμενο διάστημα, παραμένει στέλεχος της ΝΔ, αλλά στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει κομματικό πρόσημο.
 
Το επόμενο διάστημα σταδιακά θα ανακοινώνονται ονόματα υποψηφίων που στελεχώνουν τη «Νέα Περιφέρεια», στην οποία σημείωσε πως συμμετάσχουν νέοι όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως σε ιδέες, ενεργοί πολίτες με διακριτό στίγμα στην κοινωνία.
 

Νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για την ΑΜΘ

 
Περιγράφοντας το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο και τις δυσκολίες της περιόδου που έρχεται, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου σημείωσε πως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας ευλογημένος τόπος, με δυνατότητες και υπερήφανο κόσμο που ζητά ευκαιρίες και νέες προοπτικές, με την παράταξη να επιθυμεί την ενότητα, για αυτό και προχωρούν, με νέα πρόσωπα καθώς η δυναμική του συνδυασμού προκύπτει από διαφορετικές πολιτικές απόψεις, και αυτό, που είναι για άλλους ζητούμενο, για αυτούς είναι αυτονόητο.
 
Έθεσε δε τους άξονες που θα κινηθεί η πολιτική του καμπάνια στη βάση τριών ερωτημάτων: Μπορούμε να ζήσουμε µε αξιοπρέπεια; Μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά µας στον τόπο µας; Μπορούμε να γυρίσουμε την ιστορία με θετικό πρόσημο για τους πολίτες;
 
Για αυτό και ο ίδιος απευθυνόμενος στους πολίτες της Περιφέρειας, τόνισε πως «σ’ αυτό το περιβάλλον της αβεβαιότητας, βρίσκομαι απέναντι σας και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές», ώστε να βρεθούν λύσεις για τον τόπο, και να γίνουμε μια πραγματικά Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, με μια ισχυρή κοινωνία με τα δικά τους χαρακτηριστικά που θα δίνει διέξοδο και δουλειές σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε αυτή.
 
Στη συνέχεια ο κ. Πέτροβιτς κάλεσε σε συστράτευση τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας, και τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν την αναλυτική τους πρόταση για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειάς, με ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με τους πολίτες και σχεδιασμό που στηρίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. «Αυτά αποτελούν τα εχέγγυα για τη ρεαλιστικότητα των νέων στόχων µας. Όχι κούφιες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών. Εμείς κάνουμε πράξη όσα λέμε» ανέφερε, θεωρώντας πως το έργο που έχει κάνει ως Αντιπεριφερειάρχης στον Έβρο είναι η εγγύηση για το αύριο της Περιφέρειας,  αναφέροντας ως παράδειγμα την εξασφάλιση ειδικού προγράμματος, μοναδικού στην Ελλάδα, ύψους 26,3 εκ ευρώ αποκλειστικά για τον Έβρο.
 
Στόχοι της υποψηφιότητας του είναι να συνεχίσουν όσα σημαντικά ξεκίνησαν, «να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά, να χτίσουμε μια νέα Περιφέρεια που μας αξίζει, ανεξάρτητη από εξαρτήσεις, ιδιοτελείς και προσωπικές σκοπιμότητες αυτάρκη σε αγαθά και ικανούς ανθρώπους, ανθρωποκεντρική αλλά και αλληλέγγυα» τόνισε, και δήλωσε έτοιμος να ξεκινήσει τη μάχη για αυτή.
 

 Εκτροχιάστηκε μετά το 2016 η πορεία της Περιφέρειας

 
Στο προηγούμενο διάστημα θεωρεί πως κωλυσιέργησαν πολλά ζητήματα, και θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες λύσεις, μετρήσιμο αποτέλεσμα, το οποίο θα διαχεόταν στην κοινωνία. Άλλωστε θεωρεί πως οι ευκαιρίες θα πρέπει να αξιοποιούνται στον κατάλληλο χρόνο, με τον κατάλληλο τρόπο.
 
Το 2010 που ξεκίνησαν την πορεία της παράταξης που σήμερα διοικεί την Περιφέρεια, με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, πίστεψαν σε ένα όνειρο: ότι μπορούν να κάνουν διαφορετικό τον τόπο, και όταν ανέλαβαν το 2014, έκαναν σημαντικά βήματα, όπως το φυσικό αέριο.
 
Όσο για τις ευθύνες του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Περιφέρεια σήμερα, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως από το 2016, όταν υπήρχε ακόμα ένα διακριτό στίγμα, υπήρχαν αναταράξεις εντός της παράταξης, που οδήγησαν σε περιόδους έντασης. Όλη αυτή η κατάσταση έδειξε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, ότι όταν δεν υπάρχει ομόνοια και ομοψυχία, υπάρχουν προβλήματα, που δεν βοήθησαν ώστε να καταλήξουν στα ποθητά για όλους αποτελέσματα.
 
Ερωτηθείς για το αν ο Περιφερειάρχης τον προσέγγισε για να γιατρευτούν οι ρωγμές που υπήρχαν στην παράταξη, σημείωσε πως αυτή δεν υπήρξε ποτέ σε αυτή τη μορφή και τη σοβαρή διάσταση, πέρα των γενικότερων που γινόταν για υπηρεσιακούς λόγους.
 
Όσο για το πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, σε ένα πολυπαραταξιακό συμβούλιο που με την απλή αναλογική θα χρειάζεται ευρείες συνεργασίες, σημείωσε πως η παράταξη της «Νέας Περιφέρειας» προωθεί τη σύγκλιση, και ένας ουσιαστικός συνδυασμός από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Όταν μπορεί λοιπόν κάποιος να συνδυάσει αυτούς τους ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, μπορεί να πετύχει περισσότερα, και την επόμενη μέρα, που θα απαιτεί συνεργασίες.
 

 Πόλεμος λάσπης ενάντια στην υποψηφιότητα

 
Ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως το διάστημα από την αρχική ανακοίνωσή του μέχρι την επίσημη της Πέμπτης, δέχτηκε πολλή λάσπη, από ανθρώπους που θεωρεί πως ήθελαν να μην προχωρήσει η υποψηφιότητά του.
 
«Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν, τους ισχυρούς κυνηγούν. Ξέρουν ποιοι είμαστε, γνωρίζουν καλά, και είναι λογικό να δεχθούμε το προηγούμενο διάστημα ένα βρώμικο πόλεμο λάσπης» σημείωσε, χαρακτηρίζοντάς τον «λαγό», ότι δεν θα μπορέσει να ανακοινώσει συνδυασμό, αλλά και ότι δεν θα μπορεί να κάνει προεκλογικό αγώνα γιατί θα υπάρχουν πλημμύρες και καταστροφές στον Έβρο.
 
Όσο για το θέμα της στήριξης της ΝΔ στον νυν Περιφερειάρχη, σημείωσε πως η προσωπική ιδεολογία, είναι διαφορετική από το τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας, και να ενισχύσουν ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό δίνοντάς του τη δυνατότητα να προσφέρει στον τόπο. Ο ίδιος έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση, και έχει πληρώσει και τη συνδρομή του στο κόμμα για την επόμενη διετία, και δεν το αποποιείται, θεωρώντας πως ο καθένας μπορεί να έχει την κομματική του ταυτότητα, όταν όμως συμμετέχει σε ένα συνδυασμό, που έχει ως παρονομαστή τον τόπο, την αφήνουν έξω και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάει ο τόπος μπροστά.
 
Ερωτηθείς δε αν έχει δεχτεί πιέσεις να μην είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει δεχτεί καμία πίεση, και ούτως ή άλλως θεωρεί πως κανένας δεν μπορεί να τον κάνει να υποχωρήσει σε κάτι που πιστεύει, όπως να υπηρετήσει τον τόπο του. «Ξέρετε ποιος μπορεί μόνο να με σταματήσει; Οι πολίτες, που θέλουμε να υπηρετήσουμε, και αυτός είναι ο ανιδιοτελής και ουσιαστικός στόχος μας» ανέφερε, ώστε η ΑΜΘ να πάει μπροστά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.