“Υειαν και ευλοιαν και καλον χρονιαν”

Στις 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον χορό της νεολαίας του στο ξενοδοχείο “Chris & Eve”.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηναίων Δημήτρης Κοτσάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Αθανασιάδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Κουρκούτας, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Πεταλωτή Χρήστος Αμπατζιάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσαβδαρτζής και Γιώργος Ναβροζίδης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θρυλορίου Αρχοντούλα Σαλπιγγίδου και πολλοί Σύλλογοι.

 

Μουσικοί της βραδιάς ήταν οι: Χαράλαμπος Ζερζελίδης (τραγούδι – λύρα), Άλκης Κεφαλίδης (τραγούδι), Κώστας Σαπρανίδης (λύρα), Κώστας Τσακλίδης (τραγούδι), Νίκος Παπαδόπουλος (νταούλι), Κώστας Σαββίδης (αρμόνιο).

Το τμήμα νεολαίας του Συλλόγου ανέλαβε όλες τις πρωτοβουλίες και πραγματοποίησε αυτόν τον χορό στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου να δώσει στους νεολαίους και το βήμα και την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μέσα από τις δραστηριότητές του για να κάνουν αυτά που πιστεύουν -με τη βοήθεια βέβαια και του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του Συλλόγου- για την προώθηση της ποντιακής παράδοσης. Οι νεολαίοι αποδείχτηκαν ικανότατοι συντελεστές της προσπάθειας του Συλλόγου και κατάφεραν να κάνουν έναν καταπληκτικό χορό, ξεκινώντας τις δραστηριότητες του Συλλόγου για το νέο έτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ουσιαστικά η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη του 2010 με τους νεολαίους να πρωτοστατούν. Η βραδιά κύλησε μέσα σʼ ένα συγκινητικό, πολύ ζεστό και ανθρώπινο κλίμα, δίνοντας το μήνυμα «οι νεολαίοι μπροστά», αφού και οι διοργάνωτές της και οι μουσικοί ήταν όλοι νεολαίοι.

 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Αποστολίδη που επί σειρά ετών μεγάλωσαν γενιές και γενιές μαζί του μαθαίνοντας τους ποντιακούς χορούς και στον λυράρη Γιάννη Σιδηρόπουλο που με τη συνέπειά του και τη στήριξή του μετέδωσε την αγάπη για την ποντιακή μουσική, στους οποίους και απένειμαν τιμητικές πλακέτες. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και των δύο ανδρών την στιγμή που τους έγινε η απονομή και η τιμητική διάκριση, αλλά και όταν σηκώθηκαν όλοι οι χορευτές -κυρίως μαθητές τους- και παρατάθηκαν σʼ έναν μεγάλο διπλό κύκλο από τον πιο μεγάλο μέχρι και τον πιο μικρό και χόρεψαν προς τιμήν τους. Μια βραδιά που κράτησε μέχρι τα ξημερωμα με αμείωτο κέφι, χορό και τραγούδια.

 

Το τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζουν οι: Αθηνά Νακούση (πρόεδρος), Δήμητρα Γκουντουσάκη (γραμματέας) και ο Παναγιώτης Δαλαλάκης (ταμίας). Να τους ευχηθούμε πάντα επιτυχίες και του χρόνου.

Επιμέλεια: Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.