«Ξηλωνουν» τις εξωτερικες κατασκευες τους οι επιχειρηματιες της Κομοτηνης

Με εντολή της αστυνομίας για άρση αυθαίρετης χρήσης δημοτικού κοινοχρήστου χώρου

Επιχειρηματίες της Κομοτηνής που στεγάζουν τα καταστήματά τους σε διάφορα σημεία της πόλης περικλείουν συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως είναι γνωστό, τους υπαίθριος χώρους που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο για την τοποθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων.
 
Έπειτα από σχετικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές της πόλης μας, σε καίρια σημεία της πόλης, οι κατασκευές αυτές θεωρήθηκαν ως κατασκευές μόνιμου χαρακτήρα, με αποτέλεσμα χθες, Παρασκευή, με έγγραφη εντολή να απαιτείται η αφαίρεση κάθε είδους κατασκευής που καταλαμβάνει αυθαίρετα τον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.
 
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δίνεται στους ιδιοκτήτες προθεσμία επτά ημερών προκειμένου να συμμορφωθούν με την εντολή, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τις εργασίες της απομάκρυνσης θα αναλάβει η δημοτική αρχή Κομοτηνής.
 
Οι πρώτες αντιδράσεις των καταστηματαρχών κάνουν λόγο για μεγάλη «πληγή» στο ήδη επιβαρυμένο επιχειρηματικό τοπίο σε περίοδο κρίσης, η οποία ωστόσο θα γίνει, ως οφείλουν, σεβαστή.
 
Μάλιστα χθες, Παρασκευή, δύο επιχειρηματίες προχώρησαν ήδη στο «ξήλωμα» εξωτερικών κατασκευών των καταστημάτων τους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.