Ξεπερασαν το 1 εκ. οι διελευσεις στη Νυμφαια

Για ακόμα μια χρονιά εξαιρετικά μεγάλος ο όγκος των διελεύσεων τον Αύγουστο, φτάνοντας τις 374.848

Στις 1.193.587 ανήλθαν οι διελεύσεις από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας τους πρώτους 8 μήνες του έτους, δείχνοντας πως το ενδιαφέρον και ο όγκος της κίνησης από τον άξονα παραμένει σταθερό, μιας και κάθε χρονιά έχουμε περίπου 1,5 εκ. διελεύσεις από αυτόν.
 
Ο Αύγουστος ήταν για ακόμα μια φορά ο πιο πολυσύχναστος μήνας, με 374.848 διελεύσεις, αυξημένες ελαφρά από το 2017, κατά 1,7%, με δεδομένο βέβαια πως φαίνεται ότι η δίοδος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό, με τα σαββατοκύριακα να υπάρχουν καθυστερήσεις για τους οδηγούς.
 
Βέβαια πολλές φορές για την εξυπηρέτηση των οχημάτων η αστυνομία «δίνει» στη είσοδο από την Βουλγαρία στην Ελλάδα ακόμα ένα σταθμό ελέγχου, ώστε τρείς σταθμοί να λειτουργούν προς Ελλάδα και ένας προς Βουλγαρία, βοηθώντας στην αποσυμφόρηση της κίνησης.
 
Οι διελεύσεις από την Νυμφαία πάντως είναι γενικότερα αυξημένες φέτος, μιας και έφτασαν τις 1.193.587. Παρουσίασαν δηλαδή αύξηση κατά 13,1% σε σχέση με την περυσινή ίδια περίοδο, όταν είχαν φτάσει τις 1.054.896.
 
Παρόλο που μετά τον Αύγουστο ο αριθμός διελεύσεων πάντα τείνει να μειώνεται όσο πλησιάζει ο χειμώνας, η κίνηση φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τις 1,5 εκ. διελεύσεις, κάτι που καταδεικνύει την ανάγκη αφενός της βελτίωσης της ίδιας της διάβασης, από την οποία παρά τις όποιες κατά καιρούς διαβεβαιώσεις, δεν επιτρέπεται η διέλευση τόσο λεωφορείων όσο και φορτηγών, αφετέρου της δημιουργίας μιας στρατηγικής ώστε όλη αυτή η κίνηση να έχει μεγαλύτερο αντίκρισμα στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.