Ξεκινησε το 80 Συνεδριο του ΠαΣοΚ

Ξεκίνησε χθες στο Παλαιό Φάληρο, στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΑΕ ΚΒΟΝΤΟ το 8ο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ένα συνέδριο, που απ’ όλους τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, χαρακτηρίζεται ως το πλέον κρίσιμο για την μελλοντική πορεία του κινήματος.

Οι 7100 σύνεδροι, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, άρχισαν να καταφτάνουν στο τόπο διεξαγωγής από τη 1 το μεσημέρι και αμέσως κατευθύνονταν στη σκηνή στην οποία προμηθεύονταν τις απαιτούμενες για την παρακολούθηση του συνεδρίου διαπιστεύσεις.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά απ’ ό,τι μας είπαν οι υπεύθυνοι με την ελάχιστη παράταση της μισής ώρας. Γύρω στις 7 ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Νίκος Αθανασάκης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, την οποία ακολούθησε η εκλογή του προεδρείου, από τους συνέδρους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός και η πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου του κινήματος κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, η οποία έθεσε τους άξονες για την αναδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο συντονιστής της Κ.Ο.Ε.Σ κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα, καθώς και εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΛΑ.Ο.Σ. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν από πλευράς Ν.Δ ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, Κ.Κ.Ε ο κ. Παρασκευάς και ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε, η ομιλία του τελευταίου και, κυρίως, η προβολή της από τα Μ.Μ.Ε αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τους συνέδρους, όσο και από τα στελέχη του κόμματος, μιας και κοινή είναι η άποψη, ότι ο τελευταίος είναι το αγαπημένο παιδί των μέσων τελευταία.

Περισσότερα όμως για το κλίμα του συνεδρίου και τις αντιδράσεις των συνέδρων και των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα έχουμε στο αυριανό φύλλο του «ΠτΘ».

Σήμερα, το συνέδριο ξεκινάει στις 9 το πρωί και το πρόγραμμα έχει τα εξής:

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

09:00 Χαιρετισμοί προσκεκλημένων

10:00 Ομιλία Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου, Νίκου Αθανασάκη

10:30 Εισήγηση για τις Πολιτικές Θέσεις – Μίμης Ανδρουλάκης

11:00 Εισήγηση για το Καταστατικό – Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

11:30 Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

12:00 Τοποθετήσεις συνέδρων – Διάλογος

Πολιτικές θέσεις – Καταστατικό – (Κεντρική Αίθουσα)

Ομάδες Διαλόγου (Αίθουσες 5,6,14,15,16)

20:30 Λήξη εργασιών δεύτερης ημέρας

21:00 Τέλος χρόνου για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων

Θανάσης Βαφειάδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.