Ξεκινησε τη λειτουργια του το Εργαστηρι Ζωγραφικης του Συλλογου Καλλιτεχνων «Αθηνιων»

Ξεκίνησε από τις 13 Φεβρουαρίου η λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων», σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Κομοτηνής. Ήδη λειτουργούν δύο τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων, ενώ ολοκληρώνεται και η συμμετοχή μικρών παιδιών για τη δημιουργία ακόμη ενός τμήματος. Στους συμμετέχοντες διδάσκει ζωγραφική η Άννα Παπαλεξάνδρου απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών, με σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι τα γραφεία του Συλλόγου, καθώς και του χώρου του Εργαστηρίου βρίσκονται επί της οδού Σοφοκλέους Κομνηνού 15.

Επί της οδού Σοφοκλέους Κομνηνού 15, βρίσκεται ο χώρος που παραχωρήθηκε στον Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Αθηνίων» το 2000 από τον αείμνηστο δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Παπαδριέλλη, κατ’ αρχήν προσωρινά, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Όταν φέτος αποφάσισε ο Σύλλογος τη δημιουργία Εργαστηρίου Ζωγραφικής έπρεπε να υπάρχει και αίθουσα που να καλύπτει τις ανάγκες. Έτσι προέκυψε η ανάγκη κατοχύρωσης τουλάχιστον του συγκεκριμένου χώρου, τον οποίο η νέα δημοτική αρχή τον παραχώρησε στο Σύλλογο με μία βεβαίωση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δημιουργηθεί το Εργαστήρι. Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος κατέθεσε τα χαρτιά του για πρόγραμμα του Γ΄ ΚΠΣ με το οποίο θα επιδοτηθεί με το ποσό των 30.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.000 για την απασχόληση ατόμου και τα υπόλοιπα για τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου. «Θεωρήσαμε», τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σοφία Εκμεκτσή, μιλώντας για το θέμα, «ότι έπρεπε να μας παραχωρηθεί ένας χώρος για να μπορούμε να δημιουργήσουμε το Εργαστήρι, γιατί ήταν όνειρό μας και σε μια προσπάθεια προσφοράς στον τόπο και όχι για να έχουμε έσοδα. Κάναμε κάποιες παραστάσεις στο δήμαρχο, ο οποίος μετά από συζήτηση μας ζήτησε να προτείνουμε εμείς οι ίδιοι χώρο. Πρότεινα τότε τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων, τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Μάλιστα, μπροστά στη συζήτηση ήταν και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μάγδα Γιαμουστάρη. Μετά από συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων, ο οποίος δέχθηκε να μετακομίσει σε άλλο γραφείο του ίδιου ορόφου και έτσι μας παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε να δημιουργούμε την υποδομή και μπορεί το πρόγραμμα να είναι σε εξέλιξη εμείς τη δημιουργήσαμε και βέβαια επί πιστώσει. Αν δεν μας εγκριθεί το πρόγραμμα θα κοιτάξουμε πώς θα καλύψουμε τα έξοδά μας».


Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Αθηνίων» λειτουργεί ήδη από τις 13 Φλεβάρη με τη δημιουργία πρώτου τμήματος. «Ξεκινήσαμε δειλά. Στην ανακοίνωση αναφέραμε ότι θα ξεκινήσουμε τμήμα αγιογραφίας, τμήμα ενηλίκων ζωγραφικής και τμήμα παιδιών ζωγραφικής. Τελικά, παρουσιάστηκαν άτομα ο αριθμός τους όμως ήταν μικρός για τη δημιουργία τριών τμημάτων. Η μεγαλύτερη ζήτηση υπήρξε στο Τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων και αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε, γιατί οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να γίνουν πρεσβευτές, ώστε να έρθουν και άλλοι. Πράγματι, την προηγούμενη Δευτέρα στο δεύτερο μάθημα παρουσιάστηκαν 17 άτομα και αναγκασθήκαμε να το χωρίσουμε στα δύο. Έτσι έγινε ένα τμήμα τη Δευτέρα και ένα τμήμα την Πέμπτη. Από τις εγγραφές δε παιδιών που έκαναν κάποιοι γονείς θα συμπληρωθεί μάλλον και Τμήμα Ζωγραφικής Παιδιών».

Τα μαθήματα είναι τρεις ώρες εβδομαδιαίως για τους ενήλικες και δύο για τα παιδιά. «Μπορεί οι τρεις ώρες να ακούγονται πολλές μεν για μία φορά, αλλά η ζωγραφική θέλει χρόνο κι ο χρόνος περνά γρήγορα». Το τμήμα αγιογραφίας δεν έχει ξεκινήσει γιατί δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων. Ήδη έχουμε συζητήσει με τον κ. Τζιώγα, ο οποίος δέχθηκε να διδάξει».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.