Ξεκινησε ονειρικα ομως εληξε… εφιαλτικα η αναμετρηση με το Ορφανο για τον ΠΑΟΚ Κοσμιου

ΠΑΟΚ Κοσμίου - Αετός Ορφανού 1-4
Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας ο ΠΑΟΚ Κοσμίου υποδέχτηκε τον Αετό Ορφανού, με τους γηπεδούχους να παίρνουν πρώτοι προβάδισμα στο σκορ όμως τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το διπλό από την Κομοτηνή με σκορ 1-4 αγωνιζόμενοι βέβαια για 40 περίπου λεπτά με παραπάνω παίχτες λόγω της απευθείας κόκκινης του διαιτητή Γεωργιτσόπουλου στον Ζάγγουλο.
 
Ο ΠΑΟΚ έκανε την ιδανική εκκίνηση και προηγήθηκε στο 2ο μόλις λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυράκη μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών. Οι γηπεδούχοι “σόκαραν” τους Καβαλιώτες που δημιούργησαν την πρώτη του ευκαιρία στο 23' με τον Γιώργο Παυλίδη να επιχειρεί δυνατό σουτ όμως τον Δεληγιάννη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 40' ο Μαυράκης έπιασε αδύναμο σουτ με τον Κυφωνίδη να μπλοκάρει εύκολα. Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν πολύ ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές τους όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού δεν επέτρεψε στο Κόσμιο να γίνει περισσότερο απειλητικό στην τελική προσπάθεια. 
 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε μία φάση που έμοιαζε ακίνδυνη για τον ΠΑΟΚ, ο Τζατζανάς αδράνησε με τον Ελέζι να βγάζει από τα αριστερά την σέντρα με αποδέκτη τον Σαββατιανό που νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Δεληγιάννη όμως στη συνέχεια από κοντά ο Γιώργος Παυλίδης έκανε το 1-1 για τον Αετό.
 
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο με τους φιλοξενούμενους στο 50' να κερδίζουν πέναλτι όταν ο Σαββατιανός έπιασε δυνατό σουτ με κατεύθυνση προς τα δίχτυα με  τον Ζάγγουλο να αποκρούει την μπάλα με τον χέρι και τον άρχοντα της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα και απευθείας κόκκινη στον κύπριο κεντρικό αμυντικό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δουμάνης ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την ομάδα του. Όντας αρκετά ποιοτική ομάδα, ο Αετός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το αριθμητικό του πλεονέκτημα και στο 65' και πάλι ο Δουμάνης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-3.
 
Στο 68' ο Κυριακόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει το Κόσμιο και πάλι στο παιχνίδι όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυφωνίδη. Στο 80' ο Αετός πέτυχε και τέταρτο τέρμα έπειτα από κεφαλιά του Νίκου Παυλίδη μέσα από την περιοχή.
 
Ήττα λοιπόν για το Κόσμιο από μία ομάδα που διαθέτει αρκετή ποιότητα όμως σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει την ακριβή διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν για 40' με παίχτη λιγότερο. Επόμενη αναμέτρηση για τους ασπρόμαυρους είναι προγραμματισμένη για τις 14/10  στο Κιλκίς με αντίπαλο τον Αλέξανδρο.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος (80′ Βούλγαρης), Τζατζανάς (62′ Τριάντος), Πλασταράς, Ζάγγουλος, Λεβεντέλης, Μαυράκης, Χατζητουλούσης, Ρουμπιές, Κυριακόπουλος (88′ Ταχτσόγλου), Στοΐνοβιτς (65′ Φανιάδης).
 
Αετός Ορφανού (Σίτσας): Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Καπατζής, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι (69′ Προβατίδης), Δαγκούλης (77′ Χρυσικός), Παυλίδης Γ. (83′ Δουσδαμπάνης), Δουμάνης, Σαββατιανός (56′ Πατσιάβας).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.