Ξεκινησε ο καθαρισμος των φρεατιων στην Κομοτηνη

Προετοιμασία για τις βροχές του φθινοπώρου από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής

Έρχονται σύντομα 30 θέσεις με οκτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα, μετά και την έγκριση του ΑΣΕΠ

 
Με τον καθαρισμό των φρεατίων στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ξεκίνησε η προετοιμασία του Δήμου Κομοτηνής για το φθινόπωρο και τις βροχές και την κακοκαιρία που το συνοδεύουν.
 
Έτσι λοιπόν το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου συνεργεία καθαριότητας βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής όπου και καθάρισαν τα φρεάτια που υπάρχουν παράλληλα της πλατείας, και τα οποία με την έλευση του φθινοπώρου άρχισαν να γεμίζουν, κυρίως από φύλλα.
 

Ο καθαρισμός των φρεατίων, τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και σε όλη την πόλη, κρίνεται επιτακτικός ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα από την μη ροή του νερού ή από την συγκέντρωση υλικών σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν  σε υπερχειλίσεις.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας κ. Ισμαήλ Λεβέντ, αυτή τη στιγμή προσπαθούν να καθαρίσουν τα φρεάτια στα κεντρικά σημεία, επεκτεινόμενοι προς τις γειτονιές, όσο βέβαια επιτρέπει το μειωμένο προσωπικό της υπηρεσίας.
 
«Δεν έχουμε ούτε πεντάμηνα ούτε εξάμηνα, προς το παρόν έχουμε γονατίσει, αλλά πάλι ο αγώνας είναι αγώνας, προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα με γνώμονα να είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντ.
 

Για αυτό και δεν μπορεί να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, μιας και όλες οι ανάγκες του Δήμου αργά ή γρήγορα καταλήγουν είτε στην καθαριότητα είτε στην τεχνική υπηρεσία, για αυτό και ο προγραμματισμός, όταν οι ανάγκες είναι πάντα άμεσες και πάντα επιτακτικές, είναι ιδιαίτερα δύσκολος.
 
Μικρή ανάσα μπορούν να δώσουν μόνον τα οκτάμηνα, τα οποία ο Δήμος περιμένει να πάρει το συντομότερο δυνατό, μιας και όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντ ήρθε τη Δευτέρα η έγκριση από τον ΑΣΕΠ.
 
Έτσι θα μπορέσουν τριάντα άτομα να κατευθυνθούν προς την καθαριότητα, κάτι που θα γίνει άμεσα αντιληπτό από τους πολίτες γιατί θα προχωρήσουν στον καθαρισμό σε όλη την πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.