Ξεκινησε να φερνει αποτελεσματα το «σαφαρι» για τους αναβατες των πεζοδρομιων στην Κομοτηνη

Συνολικά 256 παραβάσεις που αφορούν την απρόσκοπτη κίνηση βεβαίωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης

Αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μιχάλη Σεβδυνίδη

 
Αισθητά βελτιωμένη θεωρεί πως είναι η εικόνα της πόλης από τον Οκτώβριο, όταν και ξεκίνησε η εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου με στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους στην πόλη της Κομοτηνής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης.
 
Όλο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 256 παραβάσεις που αφορούν την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών,  των μητέρων με τα παιδιά, των ατόμων με αναπηρία και των επισκεπτών της πόλης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλατοδρόμους.
 

Να γίνει συνήθεια η εφαρμογή του ΚΟΚ από τους Κομοτηναίους

 
Όπως ανέφερε ο κ. Σεβδυνίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν με το Δήμο Κομοτηνής και μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο με το Δήμαρχο, ως Ελληνική Αστυνομία, από αρχές Οκτώβρη, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, των μητέρων με τα παιδιά, των ατόμων με αναπηρία και των επισκεπτών της πόλης.
 
Με αυτή τη δράση τους θέλουν να πετύχουν να έχουν μια πόλη προσβάσιμη σε όλους, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια από οχήματα που κινούνται ή είναι σταθμευμένα παράνομα, αλλά και χωρίς να απαιτείται η επιβολή προστίμων στους οδηγούς.
 
«Θέλουμε να γίνει συνήθεια από τους Κομοτηναίους η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να έχουμε μια πόλη καλύτερη για όλους» ανέφερε, καλώντας για άλλη μια φορά τους Κομοτηναίους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας πως φαίνεται ήδη τουλάχιστον από την εικόνα της πόλης πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ.
 

256 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον Οκτώβριο

 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία παραβάσεων τροχαίας που βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης κατά το μήνα Οκτώβριο του 2019, βεβαιώθηκαν συνολικά 256 παραβάσεις που αφορούν την προσπάθεια απρόσκοπτης κίνησης των πεζών.
 
Από αυτές:
 
-206 παραβάσεις αφορούν στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες καιειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλατοδρόμους
 
-25 παραβάσεις αφορούν στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους τωνπεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς
 
-19 παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα διάβασης ΑμεΑ), σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ
 
-3 παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση
μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές
 
-3 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους – πεζοδρόμια

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.