Ξεκινησε κανονικα τη λειτουργια του το Καμπινγκ Φαναριου

Παρά τον κορωνοϊό και τον άστατο καιρό, η μείωση των κατασκηνωτών είναι 15% σε σχέση με πέρυσι

Συνεργασία με τους κατασκηνωτές ώστε να βρεθεί λύση για το κλάδεμα των δέντρων μετά το φετινό καλοκαίρι

Σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι το κάμπινγκ του Φαναρίου τις επόμενες μέρες, έχοντας ανοίξει τις πόρτες του από το προηγούμενο Σάββατο για τους κατασκηνωτές του.

Και ενώ η δομή έχει να αντιμετωπίσει τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού, αυτή τουλάχιστον προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζει πολύ την πληρότητά του, μιας και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον διευθυντή του κάμπινγκ κ. Θάνο Παναγιωτόπουλο, η μείωση των κατασκηνωτών σε σχέση με πέρυσι ανέρχεται μόλις στο 15%.

Στο 15% η μείωση σε σχέση με πέρυσι

Το κάμπινγκ άνοιξε το Σάββατο, με τους κατασκηνωτές να έρχονται σιγά σιγά και να προετοιμάζουν τους χώρους τους, σημείωσε, ενώ είναι θετικό ότι δεν είχαν πολλές «απώλειες» σε σχέση με πέρυσι.

Άλλωστε εκτίμηση ήταν, πριν την πανδημία, ότι φέτος θα συνεχιζόταν η ανοδική πορεία που ακολουθούσε το κάμπινγκ τα τελευταία χρόνια, έχοντας αναπτύξει μια πολύ καλή δυναμική, με αύξηση πάνω από 85% την τελευταία πενταετία.

Φέτος μέχρι τώρα υπάρχει μια πτώση του αριθμού των κατασκηνωτών σε σχέση με πέρυσι περίπου 15%, όμως το τελικό νούμερο μπορεί να είναι μικρότερο, γιατί ακόμα και τώρα υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Βουλγαρία για τις ανοιχτές θέσεις.

«Αν είχαμε απώλειες γύρω στο 10-12% θα είμαι πολύ ευχαριστημένος δεδομένων των συνθηκών» ανέφερε, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστεί πως μαζί με τον κορωνοϊό και ο καιρός δεν βοήθησε να στραφεί η σκέψη των πολιτών στον παραθερισμό και το κάμπινγκ.

Προχωρά η ανακαίνιση των χώρων

Την ίδια ώρα ολοκληρώνεται η ριζική ανακαίνιση σε δύο συγκροτήματα τουαλετών, ενώ ελπίζουν πως του χρόνου θα γίνει ανακαίνιση και στα δύο εναπομείναντα συγκροτήματα που χρήζουν επισκευής, στο χώρο των σκηνών.

Μέσα στο Φθινόπωρο επίσης πήραν την έγκριση ώστε να γίνει ανακατασκευή των μαγειρείων και των νιπτήρων, ώστε να μπορούν οι χρήστες του κάμπινγκ από του χρόνου να απολαμβάνουν με ασφάλεια και υγιεινή τις παροχές του.

Φέτος για τρίτη χρονιά λειτουργεί και το αναψυκτήριο στο κάμπινγκ, ενώ και η παραλία είναι οργανωμένη, καθαρισμένη και για πέμπτη σεζόν έχει γαλάζια σημαία.

«Με καλή διάθεση και εμείς και οι κατασκηνωτές να περάσουμε αυτό το δύσκολο και περίεργο καλοκαίρι» ευχήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Συνεργασία με τους κατασκηνωτές για το κλάδεμα

Όσο για το θέμα που είχε δημιουργηθεί μέσα στο χειμώνα, για την μετακίνηση των τροχόσπιτων και το κλάδεμα των δέντρων, αλλά και τα σκίαστρα που έχουν κατασκευαστεί στα σημεία που βρίσκονται τα τροχόσπιτα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τους κατασκηνωτές και ειδικά με το Σύλλογο Κατασκηνωτών, και υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί λύση.

Σημείωσε δε πως έχουν καλή συνεργασία με τον πρόεδρο του  Συλλόγου κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, που έχει βοηθήσει να βρεθούν κάποιες λύσεις.

Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για να βγουν φέτος το φθινόπωρο τα τροχόσπιτα όπου χρειάζεται από τα σημεία που χρειάζεται, για να μπουν συνεργεία να κάνουν εργασίες σε ψηλότερα δέντρα, για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κατασκηνωτών και της περιουσίας τους.

Επίσης συζητούν και το είδος του στεγάστρου που θα υπάρχει για τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μην ζεσταίνονται υπερβολικά τα τροχόσπιτα, και γενικότερα βρίσκονται σε καλό δρόμο για να υπάρχει μια καλή συνεργασία.

Πρόθεση φύτευσης δέντρων για να αντικατασταθούν τα κομμένα

Βέβαια ένας από τους λόγους που κατέστησαν απαραίτητα τα σκίαστρα στα περισσότερα τροχόσπιτα, είναι το γεγονός πως με τα χρόνια η δενδροκάλυψη του κάμπινγκ, λόγω της φθοράς και της κοπής πολλών γηρασμένων δέντρων, έχει μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα οι κατασκηνωτές να χρειάζονται σκιά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχει καλοπροαίρετη συνεργασία με το δασαρχείο και το δασονομείο Κομοτηνής, που τα δύο τελευταία χρόνια τους έδωσαν άδεια να προχωρήσουν σε εργασίες αυστηρής υλοτομίας, κλαδεμάτων και αφαίρεσης επικίνδυνων δέντρων.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία συζητούν αν γίνεται το φθινόπωρο, να γίνει κάποια δωρεά από το δασονομείο, με την ΕΤΑΔ να συμπληρώσει το επιπλέον κονδύλι που χρειάζεται, ώστε να φυτευτούν γύρω στα 100-150 δέντρα, όσα θεωρείται απαραίτητο.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν θα φανεί άμεσα, αλλά σε μια πενταετία με δεκαετία, όμως με δεδομένο ότι το κάμπινγκ έχει συνεχώς ανοδική πορεία, θεωρεί πως θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.