Ξεκινησε η πληρωμη του επιδοματος κοινωνικης αλληλεγγυης

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 28 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί από τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχίας Ροδόπης η πληρωμή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους δικαιούχους βιβλιαρίων περίθαλψης ανασφαλίστων καθώς και στους δικαιούχους περίθαλψης ΑΜΕΑ και παιδικής προστασίας.

«Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται αρκετοί συμπολίτες μας το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα ενισχύσει και θα στηρίξει τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως θα βοηθηθούν και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Θα ήμασταν ευτυχείς όλοι πραγματικά, αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη για αυτά τα επιδόματα. Δυστυχώς όμως υπάρχει και είναι άμεση. Θα δοθούν και θα φτάσουν άμεσα στην πραγματική μας οικονομία που έχει τεράστιες ανάγκες και τεράστια προβλήματα», ανέφερε η αντινομάρχης κοινωνικής πολιτικής στην Νομαρχία Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Εδώ και πολλές ημέρες όπως αναφέρει η κ. Μουσταφάογλου οι πολίτες απευθύνονταν στην Νομαρχία Ροδόπης για το πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του επιδόματος. Τελικά έγινε γνωστό ότι τα χρήματα θα είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα τη Δευτέρα το πρωί και από τις 11 της ιδίας ημέρας άρχισε η καταβολή του. «Κάθε ημέρα, από τις εννέα έως τις δύο οι δικαιούχοι θα μπορούν να πληρώνονται στον 1ο όροφο της Νομαρχίας Ροδόπης και συγκεκριμένα στα γραφεία των Αντινομαρχών από τους υπαλλήλους της Πρόνοιας και της Διεύθυνσης Υγείας».

Οι δικαιούχοι στο Νομό Ροδόπης είναι περίπου 4.800 και όπως διευκρινίζει η κ. Μουσταφάογλου δικαιούνται επίδομα από την πρόνοια τρεις κατηγορίες. «Η πρώτη δόση που δίνεται τώρα είναι 200 ευρώ και η δεύτερη δόση θα πληρωθεί μέσα στο 2010. Οι τρεις κατηγορίες που δικαιούνται επίδομα από την Διεύθυνση Πρόνοιας είναι οι δικαιούχοι περίθαλψης ΑΜΕΑ, οι δικαιούχοι επιδόματος παιδικής προστασίας αλλά και αυτοί που έχουν μόνο βιβλιάριο υγείας από την πρόνοια. Και μάλιστα το τελευταίο το τονίζω ιδιαίτερα γιατί δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό».

Προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας το όριο εισοδήματος για τον μεμονωμένο δικαιούχο είναι 9.403,85 ευρώ, ενώ για οικογένειες ανεξαρτήτως αριθμού μελών,14.633 ευρώ. Όσοι τα υπερβαίνουν ακόμη κι αν παίρνουν τα προαναφερθέντα επιδόματα δεν θα πληρωθούν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης .

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πληρωθούν το επίδομα από τον ασφαλιστικό τους φορέα και δεν πρέπει να προσέλθουν στη Νομαρχία.

Α.Π.

Οι δικαιούχοι

του επιδόματος θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

1.Βιβιλαριο Υγείας

2.Βιβλιάριο Πληρωμής Επιδόματος

3.Αστυνομική Ταυτότητα

4.Εκκαθαριστικό της Εφορίας για το έτος 2009.Για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση ,υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από τη Δ.Ο.Υ.

5.Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) αν δεν έχει μέχρι σήμερα .Το ίδιο ισχύει και για τα τέκνα που δικαιούνται επίδομα προστασίας και δεν έχουν ΑΦΜ .Αυτοί θα πρέπει να εκδώσουν από την Δ.Ο.Υ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.