Ξεκινησε η επιστροφη των Δημοτικων Τελων στις επιχειρησεις που εκλεισαν για την καραντινα

27 επιχειρήσεις κατέθεσαν μέχρι τώρα αίτημα

27 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει μέχρι τώρα αίτημα για την επιστροφή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από το Δήμο Κομοτηνής, για την περίοδο που ήταν αυτές κλειστές κατά την πρώτη καραντίνα την άνοιξη.

Τις πρώτες αυτές αιτήσεις έκανε δεκτές την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες ανάλογες αιτήσεις προς έγκριση το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά, λόγω της πανδημίας, μπορούν να ζητήσουν απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για την περίοδο που ήταν κλειστοί.

Αυτοί υποβάλλουν αίτημα, με δικαιολογητικά, για να αποδείξουν ότι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά, ώστε να υπάρξει η επιστροφή των τελών (που πληρώνονται μέσω του λογαριασμού του ρεύματος).

Ήδη 27 επιχειρήσεις έχουν ζητήσει την απαλλαγή αυτή, για την πρώτη περίοδο της καραντίνας, παρόλο που όπως εκτίμησε ο κ. Πολιτειάδης, δεν θα έχουν ακόμα αιτήματα για την δεύτερη περίοδο, μιας και δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την απαλλαγή των μισθωμάτων ενός κυλικείου σε δημοτικό χώρο, το οποίο σχεδόν δεν λειτούργησε όλο το 2020, αλλά και την μείωση του ενοικίου κατά 40% σε επιχειρήσεις που νοικιάζουν ακίνητα του Δήμου.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει αίτημα για αυτό 12 επιχειρήσεις, ενώ και εδώ, αναμένεται να υποβληθούν επιπλέον αιτήσεις το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.