Ξεκινησε η διερευνηση για τα αιτια του μαζικου θανατου ψαριων στον Κομψατο

Δεν πρόκειται για βρώσιμα ψάρια, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Τους λόγους για τους οποίους παρατηρήθηκε ο ξαφνικός θάνατος ψαριών στον Ποταμό του Κομψάτου, λίγο κάτω από την ιρλανδική διάβαση του Μωσαϊκού, διερευνά το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ.

Τα νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν την Παρασκευή στο ποτάμι, σε σχετικά κοντινή απόσταση από την διάβαση, κοντά στην αριστερή όχθη του ποταμού, η κοίτη του οποίου είναι πλέον εμφανής λόγω της συνεχούς ξηρασίας που έχει μειώσει σημαντικά τον όγκο του νερού.

Για αυτό και διερευνάται η πιθανότητα ή να εγκλωβίστηκαν χωρικά, με αποτέλεσμα να μειωθεί η περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο που έχει προκαλέσει και παλιότερα ανάλογο φαινόμενο, ή να περιορίστηκαν στο χώρο και εκεί να υπήρξε κάτι που προκάλεσε το θάνατό τους λόγω κλιματικών συνθηκών, μιας και προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για φαινόμενο μόλυνσης.

Τα αίτια του  θανάτου των ψαριών διερευνά η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, που τόνισε πως αναμένεται επίσημη ενημέρωση και από μέρους της υπηρεσίας.

Όπως σημείωσε όλες οι υπηρεσίες ενεργοποιήθηκαν άμεσα, ενώ έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες των πολιτών ενημερώνοντας πως δεν πρόκειται για βρώσιμα ψάρια.

Επίσης σημείωσε πως θα διερευνηθούν τα αίτια από την αρμόδια υπηρεσία, και θα ενημερώσει γιατί εμφανίστηκε αυτό το φαινόμενο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.