Ξεκινησε η απογευματινη βαρδια του Κεντρου Διημερευσης και Ημερησιας Φροντιδας «Αξιζω»

Θα φιλοξενεί κυρίως παιδιά που τα πρωινά παρακολουθούν το Ειδικό Σχολείο ή το ΕΕΕΕΚ

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Αξίζω», το οποίο πλέον λειτουργεί σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή.
 
Όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Κέντρου και ταμίας του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης « Άγιοι Θεόδωροι» κ. Ηλίας Ποιμενίδης, το κέντρο μέχρι τώρα απασχολούσε 28 ωφελούμενους στην πρωινή βάρδια.
 
Τώρα, με την χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, το κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε δύο οχτάωρες βάρδιες (07:00-15:00 και 14:00-22:00), με 28 ακόμα ωφελούμενους στην απογευματινή βάρδια.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ποιμενίδης τα παιδιά που θα έρχονται στην απογευματινή βάρδια, είναι μικρότερα παιδιά τα οποία τα πρωινά παρακολουθούν το ειδικό σχολείο ή το ΕΕΕΕΚ, και θα ωφελούνται το απόγευμα στο Κέντρο.
 
Η πρόσκληση είχε βγει εδώ και κάποιο διάστημα, και έχουν γίνει και οι προσλήψεις του προσωπικού, ώστε να ξεκινήσουν όλα κανονικά, σημείωσε, παρόλο που έχουν βγει και καινούριες προκηρύξεις για ψυχολόγο, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.