Ξεκινησαν οι Κατασκηνωσεις Πανδροσου

Από χθες 6 Ιουλίου ξεκίνησε η πρώτη περίοδος του κατασκηνωτικού προγράμματος του Δήμου Κομοτηναίων. Η δεύτερη περίοδος ξεκινά από τις 17 Ιουλίου και η τρίτη από τις 28 Ιουλίου.

Η κατασκηνωτική περίοδος διαρκεί 10 ημέρες και αφορά παιδιά από 8 έως 14 ετών.

Για πρώτη φορά δε φέτος έχει προσδιορισθεί και περίοδος δέκα ημερών για τα ΑμεΑ τη χρονική περίοδο από 8 έως 17 Αυγούστου.

Επίσης, για πρώτη φορά το οικονομικό κόστος της φιλοξενίας έχει εξισωθεί για όλους τους δημότες στα 100 ευρώ, ενώ ο κ. Μουρτίδης επανέλαβε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά των εργαζομένων της Ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας, τα παιδιά των εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης και τα παιδιά των απόρων δημοτών Κομοτηνής, θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις κατασκηνώσεις της Πανδρόσου.

Ο ΠτΘ μίλησε με τον κ. Γιώργο Μουρτίδη, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Επένδυσης για τις περιόδους της κατασκήνωσης και το πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αυτές περιλαμβάνουν.

Γ. Μουρτίδης:

«Έχουν ληφθεί τα καλύτερα μέτρα από πλευράς διοίκησης»

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και επί συνόλου των τριών περιόδων, θα φιλοξενήσουμε γύρω στα διακόσια είκοσι πέντε παιδιά» δηλώνει ο κ. Μουρτίδης, «όλα δημότες Κομοτηνής».

«Οι ηλικίες των παιδιών ξεκινάνε από 8 έως 14. Την πρώτη περίοδο έχουμε 8 με 12, την δεύτερη περίοδο 12 με 14 και την τρίτη περίοδο έχουμε 8 με 12 πάλι. Θα πρέπει να προσθέσω και την τέταρτη περίοδο, κατά την οποία θα φιλοξενήσουμε τους μικρούς δημότες μας που είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να προστεθούν κάποιες δραστηριότητες με την σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της κατασκήνωσης. «Μία από αυτές είναι ότι η ομάδα διάσωσης» αναφέρει ο. κ. Μουρτίδης. «Κατά τα άλλα η ενασχόληση των παιδιών αφορά στο βόλεϊ, παιχνίδι στα γήπεδα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα και με την επίβλεψη πάντοτε και του αρχηγού της κατασκήνωσης, αλλά και των ομαδαρχών. Εδώ θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι από την πλευρά της διοίκησης, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχουμε από το υπουργείο, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουμε διπλασιάσει τους ομαδάρχες καθώς επίσης και τους υπεύθυνους για την κολύμβηση, τους ναυαγοσώστες».

«Πραγματοποιούνται και εξορμήσεις εκτός κατασκήνωσης;»
ρωτήσαμε τον κ. Μουρτίδη για να μας απαντήσει ότι «τα παιδιά μας στο δεκαήμερο της διαμονής τους εδώ, θα επισκεφθούν δύο φορές το Φανάρι που εκεί θα κάνουν το θαλασσινό τους μπάνιο».

Δημήτρης Κοτσάκης:

«Γονείς και παιδιά ευχαριστημένα»

«Φέτος, μέσα στις τρεις περιόδους, εντάσσουμε παιδιά από το Δήμο του Κέντζαλι που θα έρθουν για να τα φιλοξενήσουμε» μας δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δ. Κοτσάκης. «Νομίζω ότι οι κατασκηνώσεις μας πλέον έχουν γίνει γνωστές για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στα παιδιά. Όλα τα παιδιά που φεύγουν κάθε χρονιά είναι ευχαριστημένα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπερκαλύπτουμε πάντοτε με αιτήσεις και δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε όλα τα παιδιά».

Οι γονείς μένουν πάντα ευχαριστημένοι δηλώνει ο κ. Κοτσάκης διότι «γιατί αν ο γονέας δεν είναι ευχαριστημένος, δεν στέλνει το παιδί του στην κατασκήνωση, όσο κι αν το παιδί είναι ευχαριστημένο. Κοιτάμε από τη δική μας πλευρά να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε ό,τι αφορά τη διαμονή, το φαγητό και δίνεται ιδιαίτερη πρόνοια σε αυτό. Νομίζω ότι είναι μια καλή βάση πλέον για να μπορέσουμε του χρόνου να προχωρήσουμε και σε καινούρια κτίρια ώστε να αυξήσουμε την δυναμικότητα, γιατί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά και δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.